Wat is de beste plek voor een hortensia?

Wat is de beste plek voor een hortensia?

De beste plek voor hortensia. De bol- of boerenhortensia groeit goed in vochtige grond. Hij doet het zowel in de (half)schaduw als in de zon, mist de grond constant enigszins vochtig is. De pluimhortensia staat graag op een zonnige, droge plaats.

Welke planten naast hortensia?

Je kunt hortensia’s combineren met (onder andere de volgende) vaste planten:

  • Buxus;
  • Klimop;
  • Vrouwenmantel;
  • Hosta;
  • Altheastruik;
  • Mannetjesvaren;
  • Venijnboom;
  • Roos;

Hoe dicht hortensia planten?

De plantafstand is ca. 1 tot 1.5 meter. Om een Hortensia te planten, graaft u een gat wat ongeveer twee tot drie keer zo groot en diep als de pot is. U strooit wat potgrond onder in het gat (ongeveer de helft van het gat vullen).

Kan hortensia tegen de zon?

Zon is niet goed voor hortensia De zon brandt de bloemen van de hortensia kapot. Je merkt het als je ’s avonds je hand over de bloemen haalt: ze knisperen van de droogte. Ook het blad kan opgekruld zijn en brandvlekken vertonen. De enige optie is dan om je planten van tevoren al tegen de zon te beschermen.

Kan een hortensia in de schaduw?

Hortensia’s staan liever gedeeltelijk in de schaduw en op luchtige plaatsen. Plaatsen volledig in de schaduw zijn ideaal voor de variëteiten: macrophylla, petiolaris, aspera en arborescens. Hortensia’s quercifolia en paniculata kunnen zonnige plaatsen verdragen.

Wanneer kan ik verplanten van Hortensia’s?

Verplanten van hortensia’s kunnen we het best in de maanden maart en april. In die maanden zullen de wortels van de plant nog niet veel water hoeven op te nemen. Najaar, oktober november kan ook wel, maar dan kan de los in de grond staande plant .door de vorst wat schade oplopen.

Waar kun je Hortensia planten in de schaduw?

De halfschaduw is de meest ideale plek om de hortensia planten. In de schaduw moet je hem nooit zetten, want dan krijg je veel te weinig bloemen. Heb je alleen nog een plekje over in de volle zon? Dan kun je hem daar wel zetten, maar je moet hem dan wel regelmatig water geven in de zomermaanden.

Wat is de juiste afstand tussen hortensia’s?

De juiste afstand om Hortensia’s te planten is: 75 cm tussen de planten, of. 2 tot 3 Hortensia’s per m2 (vierkante meter) Met regelmatig water geven, bemesten en snoeien groeien de Hortensia’s snel uit tot een prachtig volle struik. En zijn de ‘gaten’ tussen je Hortensia planten verdwenen.