Wat hecht op EPDM?

Wat hecht op EPDM?

Epdm kit of MS polymeer kit Hecht uitstekend op diverse ondergronden als Polyester, PU, scheepsdeknaden, rvs, hout, aluminium etc… De kit heeft een zeer goede eigenschap door elastisch te blijven wat belangrijk is voor een epdm dakbedekking die ook elastisch is.

Waar kan ik EPDM lijm kopen?

De benodigde EPDM lijm en EPDM kit voor het verwerken van EPDM dakbedekking of EPDM stroken in een dakgoot bestelt u eenvoudig online. Bij EPDM XL leveren wij uitsluitend A kwaliteit EPDM lijm en kit van het Nederlandse kwaliteitsmerk Tytane®, horend bij de Tytane EPDM dakbedekking.

Hoeveel EPDM lijm per m2?

Wat belangrijk is om te weten hoeveel lijm je zou moeten gebruiken. De hoeveelheid lijm die je nodig hebt is ongeveer 250 ml / 250 gram per m2 dak.

Welke onderlaag voor EPDM?

EPDM kunt u alleen aanbrengen op daarvoor geschikte PIR dakisolatieplaten. U kunt in deze webwinkel PIR isolatieplaten kopen met de juiste cachering. Deze speciale laag zorgt voor een optimale hechting van de lijm. Onder de isolatieplaten dient een dampremmende folie aangebracht te worden.

Hoeveel moet EPDM overlappen?

De EPDM-lijm aanbrengen Start bij de omgevouwen rol dakbedekking. Begin links met lijmen op ongeveer 10 cm voor de dakrand en eindig rechts ook op ongeveer 10 cm van de dakrand. Bij het aanbrengen van de EPDM-folie moet je soms al tijdens het lijmen een gat knippen voor een bestaande rookgasafvoer.

Kan je EPDM op EPDM lijmen?

Kan ik EPDM op EPDM lijmen? Ja, met onze contactlijm kunt u bijvoorbeeld EPDM banen aan elkaar plakken.

Welke contactlijm voor EPDM?

Voor naakte EPDM is een contactlijm aangewezen. Deze bestaat zowel op solventbasis als watergedragen. Om te werken met contactlijm, moeten zowel de dakstructuur als de EPDM voorzien worden van de nodige lijm. Wanneer beide zijdes voldoende gedroogd zijn, dan worden deze tegen elkaar bevestigd.

Hoeveel EPDM heb ik nodig?

EPDM dakbedekking berekenen Meet de afmetingen ( lengte x breedte) van uw dak op. Tel hierbij ook de eventuele verticale dakopstanden en horizontale dakranden bij op. Tel bij de lengte en de breedte inclusief de dakopstanden en dakranden ongeveer 15 cm per zijde erbij.