Wat doet een thermometer en hoe werkt het?

Wat doet een thermometer en hoe werkt het?

De traditionele thermometers voor oraal of rectaal gebruik zijn glazen buisjes die een kolom kwik bevatten. Als het kwik door uw lichaamswarmte warmer wordt, zet het uit en stijgt het in de kolom. Koortsthermometers hebben een lang dun uiteinde waarin zich kwik bevindt.

Hoe werkt een thermometer in het oor?

In de oorthermometer zit een infraroodsensor. Deze sensor scant de warmte van het trommelvlies en zet dit om in een digitale waarde voor lichaamstemperatuur. Sommige oorthermometers maken meerdere ‘scans’ achter elkaar om de temperatuur betrouwbaarder te kunnen meten.

Hoe ziet een thermometer in elkaar?

Zo’n thermometer bestaat uit een reservoir en een stijgbuis waarlangs een schaalverdeling staat. Het reservoir en een gedeelte van de stijgbuis zijn gevuld met een vloeistof: vroeger meestal met kwik tegenwoordig vaak met alcohol. Als de temperatuur stijgt, zet de vloeistof uit.

Hoeveel graden optellen bij oorthermometer in oor?

Temperatuur optellen bij een oorthermometer Sommige mensen vragen zich af of je temperatuur moet optellen bij een thermometer voor het oor. Bij een goede en betrouwbare oorthermometer is dit niet nodig. Bij het meten met een normale koortsthermometer in de mond of onder de oksel moet je wel een halve graad optellen.

Hoeveel moet je bij een oorthermometer bijtellen?

Plaats thermometer (van minst naar meest betrouwbaar) Hoe lang moet je wachten? Hoeveel °C moet je erbij optellen?
Onder je oksel 10 minuten 0,5
Onder je tong 5 minuten 0,3
In je oor (speciale oorthermometer) 3 minuten 0
In je anus 3 minuten 0

Hoeveel moet je optellen bij een oorthermometer?

Sommige mensen vragen zich af of je temperatuur moet optellen bij een thermometer voor het oor. Bij een goede en betrouwbare oorthermometer is dit niet nodig. Bij het meten met een normale koortsthermometer in de mond of onder de oksel moet je wel een halve graad optellen.