Wat doet een editor van een film?

Wat doet een editor van een film?

Een filmeditor (soms ook editor) of filmmonteur (Vlaams) is iemand die verantwoordelijk is voor de verwerking, bewerking en/of samenstelling (montage) van beeld- en/of geluidsmateriaal tot een product dat geschikt is voor publicatie.

Hoe wordt je editor?

Hoewel een universitaire opleiding voor de meesten vereist is editing banen, maar het is aan te raden om een ​​bachelordiploma Engels, communicatie of journalistiek te behalen. Dit komt omdat de bachelordiploma vaak een vereiste is voor iemand die ernaar streeft worden an editor.

Wat verdient een editor per uur?

Salarissen voor een Video Editor

Functie Salaris
Salarissen voor een Video Editor bij Freelancer – 1 salarissen gemeld € 26/uur
Salarissen voor een Video Editor bij ZZP – 1 salarissen gemeld € 19/uur
Salarissen voor een Video Editor bij Boskalis – 1 salarissen gemeld € 14/uur

Wat heb je nodig om editor te worden?

Je bent creatief en vindt het leuk om filmpjes te maken. Je verzamelt het beeldmateriaal, bedenkt hoe je het verhaal wilt vertellen en maakt daar een montage van. Daarnaast heb je ook kennis van camera, licht en geluid, zodat je weet wat deze onderdelen kunnen bijdragen aan het vertellen van verhalen.

Hoe schrijf je ge Edit?

editen = editen werkw. Afbreekpatroon: `e – di – ten Herkomst: «Engels Verbuigingen: editte (verl. tijd ) Verbuigingen: geëdit (volt. deelw.)

Welke opleiding moet je doen voor Editor?

De Opleiding Montage leidt je op tot Editor voor film en televisie. Deze opleiding bestaat uit verschillende modules van de Basis van Monteren tot Post-Productie voor alle actuele film genres. Tijdens de opleiding bieden we je alle tools en kennis om je ontwikkeling tot een succes te maken.

Wat is editing?

Uit het Engels, ‘edit’, montage. Het shot voor shot samenstellen van een film aan de hand van een duidelijke montagelijst.

geëdit (volt. deelw.) Het verzamelen, samenstellen en ordenen van materiaal dat is bedoeld voor publicatie of presentatie, vooral geschreven materiaal, film of tape.