Wat doet de Efteling aan duurzaamheid?

Wat doet de Efteling aan duurzaamheid?

De Efteling heeft de ambitie om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Onze focus ligt op de thema’s die dit het meest beïnvloeden: energie, afval, mobiliteit en natuur. Iedereen is even welkom. De Efteling richt zich daarom op het vergroten van haar toegankelijkheid en levert een bijdrage aan de lokale omgeving.

Hoeveel energie verbruikt de Efteling?

Per uur wordt twee miljoen liter water door de betonnen geul van de attractie gepompt. Met een vermogen van driehonderd kilowatt zijn de pompen de grootste stroomverbruiker van het hele park.

Wat is de missie van de Efteling?

“Bij de Efteling hebben we de overtuiging dat mensen hun hele leven lang behoefte hebben om van tijd tot tijd te ontsnappen aan het leven van alledag. Hierin is de Efteling, als aanbieder van verantwoord entertainment, één van de belangrijkste spelers in de vrijetijdssector in Europa.

Hoeveel zonnepanelen heeft de Efteling?

Er worden in totaal 14.300 zonnepanelen geplaatst. ,,Hiermee kunnen we een substantieel deel van onze eigen energie opwekken. En dat levert een zeer belangrijke bijdrage aan onze ambitie om in 2030 klimaatneutraal te zijn”, zegt manager Wyke Smit.

Wat kost koffie in de Efteling?

Maar ook voor een kop koffie moet je diep in de buidel tasten (2,60 euro). Door versnaperingen zelf mee te nemen kun je makkelijk tientallen euro’s besparen. Wie geen zin heeft om continu te sjouwen, kan een van de houten wandelwagens inhuren. Dat kost je in de Efteling vier euro per stuk.

Hoeveel parkeerplaatsen zijn er bij de Efteling?

De overkapping heeft een oppervlakte van 23.000 vierkante meter en er is plaats voor 1436 auto’s. Het park heeft een vergunning aangevraagd bij de gemeente.

Hoeveel autos parkeerplaats Efteling?

Er komt ruimte voor 8000 auto’s, 175 bussen en 6000 fietsen.

Kun je de Efteling afhuren?

De Efteling exclusief voor uw evenement geopend Tijdens een Reuzenfeest huurt u een gedeelte of het hele attractiepark af, speciaal voor uw medewerkers of zakenrelaties. De Efteling staat helemaal tot uw beschikking. Reuzenfeesten kunnen overdag, ’s avonds en ook tijdens de Winter Efteling plaatsvinden.