Inhoudsopgave
Wat doet anticonceptiepil met je lichaam?
De pil is de meest gebruikte anticonceptiemethode in Nederland. In de pil zitten hormonen die voorkomen dat je zwanger wordt. De hormonen zorgen ervoor dat er geen eicel vrijkomt. Daarnaast maken de pillen het slijm in de baarmoederhals dikker waardoor zaadcellen hier minder goed doorheen kunnen.
Wat zijn de nadelen van anticonceptiepil?
Nadelen van de pil
- Misselijkheid.
- Hoofdpijn.
- Gespannen borsten.
- Bloedingen tussendoor of ‘doorbraakbloedingen’
- Depressieve gevoelens.
- Minder zin in seks of ‘laag libido’
Is de pil doorslikken slecht?
Het Nederlands Huisartsen Genootschap stelt dat de effecten van doorslikken op lange termijn niet bekend zijn maar dat het er op lijkt dat het doorslikken geen kwaad kan. Ook zijn er genoeg vooraanstaande gynaecologen die zeggen dat het geen risico heeft op lange termijn.
Is anticonceptie ongezond?
Bij sommige vrouwen leidt pilgebruik tot een hogere bloeddruk. En een hogere bloeddruk is een bijkomende risicofactor voor hart- en vaatziekten.
Wat zijn de top tien anticonceptiepillen?
Om het overzicht te behouden hebben wij de top tien anticonceptiepillen op een rijtje gezet. 1. Microgynon 30 De Microgynon 30 staat met stipt op numero uno in de top tien van anticonceptiepillen.
Wat zijn de werkzame stoffen in de anticonceptiepil?
Werking anticonceptiepil. De werkzame stoffen in de pil zijn hormonen. Ze lijken op de hormonen die in de eierstokken van een vrouw worden aangemaakt, oestrogeen en progestageen. Die regelen de maandelijkse cyclus. Ze zorgen dat er elke maand een eicel vrijkomt (de eisprong of ovulatie).
Wat is een betrouwbaar anticonceptiemiddel?
De pil is dus een betrouwbaar anticonceptiemiddel dat weinig gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Voor het overzicht hebben we hieronder alle voor- en nadelen op een rijtje gezet. Voordelen. Nadelen. Zeer betrouwbaar (>99,5%) Minder betrouwbaar bij braken, diarree en een vergeten pil.