Wat controleert de douane?

Wat controleert de douane?

De Douane houdt bijvoorbeeld toezicht op de invoer, de uitvoer en het vervoer van goederen. Daarbij controleert de Douane of de bij invoer verschuldigde belastingen worden betaald en of goederen bij uitvoer voldoen aan de voorschriften. Daarnaast ziet de Douane toe op de naleving van wetgeving op het gebied van VGEM.

Wie controleert de bagage?

De Douane controleert alle reizigers en hun bagage bij aankomst. U bent verplicht aan de controles mee te werken. Doet u dat niet? Dan maakt u zich schuldig aan een strafbaar feit.

Wat is een pre aangifte?

Vooraf melden is de sleutel De pre-kennisgeving bevat dezelfde informatie als de aangifte ten invoer. De douane weet dan wat zal worden aangegeven en kan bepalen of de zending of de documenten aan een fysieke controle moeten worden onderworpen en de betrokken partijen daarvan in kennis stellen.

Wat betekent pre aangifte van het artikel is ontvangen door de douane?

Gegevens nodig voor inklaring We doen aangifte van goederen die ons land binnenkomen. Dit heet inklaring en is wettelijk verplicht. Soms missen we hiervoor informatie, zoals de inhoud en waarde van het pakket. In dat geval ontvang je van ons een bericht met een verzoek deze gegevens te delen via track & trace.

Wat betekend pre aangifte van het artikel is ontvangen door de douane?

Het betekent gewoon dat de douane je pakketje heeft gecontroleerd, en dat het vervolgens verzonden kan worden naar jouw adres. Of je wel of geen BTW moet betalen, hangt dus af of jouw webshop meedoet met Import One Stop Shop; een nieuw systeem van Europa om de BTW te innen. Dit systeem werd op 01-07-2021 gelanceerd.

Kan douane je staande houden?

Alle opsporingsbevoegdheden die het WvSv toekent aan de ambtenaren genoemd in artikel 142, lid 3, gelden ook voor de douaneambtenaren. Het gaat dan met name om de dwangmiddelen, zoals staande houden (WvSv, artikel 52) en aanhouden (WvSv, artikel 54).

Wat voor niveau heb je nodig voor douane?

Voor de instapfunctie van Medewerker van de Douane is een MBO opleiding in fiscale richting genoeg. Voor de hogere functies binnen de Douane gelden en hogere opleidingseisen. Er zijn ook gerichte douaneopleidingen te volgen, om je te specialiseren in het beroep.