Wat betekent viscositeit bloed?

Wat betekent viscositeit bloed?

De viscositeit van bloed wordt bepaald door de snelheidsgradiënt waarbij de viscositeit wordt gemeten, en verder door het hematocrietgetal, de plasmaviscositeit, de mate van aggregatie van de rode bloedcellen en de vervormbaarheid van de erytrocyt.

Wat is een hoge viscositeit?

Vloeistoffen met een hoge viscositeit worden viskeus genoemd. Het vloeigedrag van stoffen wordt bestudeerd in de reologie. De naam viscositeit is afgeleid van de Latijnse naam voor de maretak, viscum album, bessen waarvan in vroegere tijden vogellijm werd gemaakt.

Wat zijn de normale bloedwaarden?

De normale bloedwaarden zijn: TSH 0,2 – 3,5 mU/l en FT4 8 – 26 pmol/l. Cholesterol

Wat is bezinking bloed te hoog?

Bezinking bloed te hoog, wat betekent dit? Wanneer je bloed laat prikken om te testen op een of meerdere aandoeningen dan wordt ook vaak het BSE gecontroleerd, oftewel de bezinking van het bloed. Deze geeft een indicatie van ontstekingen of ontstekingsprocessen in je lichaam.

Wat is de viscositeit van lucht?

De dichtheid van lucht ρa is 1.2 kg/m3 en de dynamische viscositeit µa van lucht is 18×10−6 Pa s.

Wat is de officiele eenheid voor viscositeit?

De officiele eenheid voor dynamische viscositeit volgens het SI-stelsel is Pa.s. (Pascal-seconde) Lagere viscositeiten worden uitgedrukt in mPa.s. 1000 mPa.s = 1 Pa.s. Een andere veelgebruikte eenheid is Poise (P). Het is een verouderde eenheid uit het CGS-stelsel. Hiervan afgeleid is ook Centipoise (cPs) veel in gebruik.

Wat is de viscositeit van een vloeistof?

η. {displaystyle eta } is de (dynamische) viscositeit van de vloeistof; hiervoor wordt ook wel het symbool. μ. {displaystyle mu } gebruikt. De eenheid van viscositeit is de pascal seconde (Pa·s) (equivalent aan N·s/m 2 of kg/ (m·s)). Soms wordt voor pascalseconde de verouderde term poiseuille gebruikt.

Wat is de dynamische viscositeit?

De dynamische viscositeit wordt meestal gemeten met een roterende viscositeitsmeter en uitgedrukt in de eenheid Pascal-seconde (Pa’s). De kinematische viscositeit is dynamische viscositeit die gedeeld wordt door dichtheid kg/m3 en wordt meestal uitgedrukt in m 2 /s (of centiStokes cSt).