Wat betekent Ribbelige nagels?

Wat betekent Ribbelige nagels?

Groeven in de nagels (nagelgroeven) en geribbelde nagels (ribbelnagels) kunnen ontstaan in zowel je vingernagels als teennagels. Bij groeven in de nagels kan het gaan om transversale groeven (overdwars gaand) of longitudinale groeven (in de lengterichting). Meestal zijn deze groeven of ribbels in de nagels onschuldig.

Wat is er met mijn nagel?

Verkleuring van de nagels Schimmelnagels kunnen wit en donkerbruin tot zwart verkleuren. Bij infectie door sommige bacteriën kleurt de nagel groen. De aanwezigheid van een zwarte lijn kan wijzen op een onderliggende moedervlek. Blauwe verkleuring is meestal te wijten aan bloedophoping na een trauma.

Waar is een nagel van gemaakt?

De nagel plaat bestaat uit lagen van “dode” cellen, ook onychocyten genoemd, die bijna alleen keratine bevatten. Dit is een heel stevig eiwit en geeft de nagel zijn harde structuur. Het is doorzichtig en de roze kleur van de nagel komt door het doorschemeren van de bloedvaatjes die onder het nagelbed liggen.

Wat doe je aan geribbelde nagels?

Dit kunt u doen aan geribbelde nagels Gebruik eens een nagelolie of -crème. Dit helpt het vocht- en vet gehalte in nagels op peil te houden. Het knippen en bijvijlen van de nagels kan ook bijdragen een het verdwijnen van de ribbels. Maar ook voldoende drinken en een gezond en gevarieerd eetpatroon heeft invloed.

Waarom Trommelstokvingers?

Trommelstokvingers, ook wel horlogeglasnagels genoemd, zijn vingers waarbij de vingertop verbreed is en de nagels glanzend en bol zijn. Het ontstaat door een te laag zuurstofgehalte in je bloed, meestal veroorzaakt door long- of hartaandoeningen.

Waar zit de Nagelwal?

Nagelwal. De nagelwal zit bij de nagelriem, maar ook links- en rechts van je nagelplaat. Als we het hebben over de nagelwal, bedoelen we vaak de stukjes huid aan de zijkanten van je nagel. Dit zijn de stukjes die gaan ontsteken als je last hebt van een ingegroeide nagel.