Wat als ketoconazol niet werkt?

Wat als ketoconazol niet werkt?

Behandel bij onvoldoende effect met ketoconazol of seleensulfide tot de schilfering en/of korsten zijn verdwenen. Voeg bij roodheid en jeuk kortdurend een klasse 1-corticosteroïd, of bij onvoldoende effect een klasse 2–corticosteroïd toe.

Hoe snel werkt ketoconazol shampoo?

Meestal is een kuur van 2 tot 4 weken nodig. Daarna kan het nodig zijn om de shampoo eenmaal per week of 2 weken te gebruiken, om te voorkomen dat het terugkomt. U merkt dat jeuk en schilfering na enkele wasbeurten afnemen. Het kan 4 weken duren voor de verschijnselen zoals jeuk en schilfering helemaal verdwenen zijn.

Hoe lang mag je ketoconazol gebruiken?

Ketoconazol doodt de schimmels waardoor de infectie verdwijnt. U merkt dat het werkt doordat roodheid, jeuk en schilfering afnemen. Ook als de klachten over zijn, moet u nog enige tijd doorgaan met smeren. Meestal is voor een huidinfectie een kuur van 2 tot 4 weken voldoende.

Waar kan ik ketoconazol kopen?

Het middel is alleen op recept verkrijgbaar. Je kunt ketoconazol crème niet kopen in de winkel of bij de drogist.

Hoe vaak mag je ketoconazol smeren?

Uw arts zal u vertellen hoe vaak en hoe lang u het moet gebruiken. Huidinfecties met rood-bruine plekken en gele of witte schilfers (seborroïsche dermatitis) Breng Ketoconazol J-C crème één of tweemaal per dag aan op de aangetaste huid. Huidinfecties herstellen meestal na 2 tot 4 weken.

Wat is het verschil tussen miconazol en ketoconazol?

Ketoconazol of miconazol toevoegen aan corticosteroiden. * Vanuit farmacologisch oogpunt is er weinig verschil tussen ketoconazol en het iets goedkopere miconazol. Op dit moment (2006) wordt miconazol echter niet vergoed, dus gaat de voorkeur uit naar ketaconazol.

Wat is het verschil tussen ketoconazol en miconazol?

Waarom is ketoconazol shampoo niet leverbaar?

De oorzaken zijn divers: soms is een product niet meer rendabel en wordt van de markt gehaald, soms zijn er productieproblemen of een tekort aan grondstoffen. Soms speelt de lage vergoeding voor geneesmiddelen in Nederland een rol.

Hoe lang mag je smeren met miconazol?

Miconazol doodt de schimmels en gisten waardoor de infectie verdwijnt. U merkt dat het werkt doordat roodheid, jeuk en schilfering afnemen. Ook als de klachten over zijn, moet u nog enige tijd doorgaan met smeren. Meestal is voor een huidinfectie een kuur van 2 tot 4 weken voldoende.

Is miconazol hetzelfde als Miconazolnitraat?

Miconazol is sinds 1971 internationaal op de markt. Het is zonder recept verkrijgbaar onder de merknaam Daktarin en als het merkloze Antischimmelcrème HTP miconazolnitraat, Antischimmelpoeder HTP miconazolnitraat, Miconazolnitraat en Miconazol zalf FNA. Het is te verkrijgen in strooipoeder, crème, zalf en tinctuur.

Is ketoconazol shampoo leverbaar?

Wegens nieuwe NVWA richtlijnen is het niet meer toegestaan om Ketoconazol vrij te verkopen in Nederland en Europa. Daarom zijn deze shampoo’s niet meer verkrijgbaar. Gelukkig zijn er inmiddels ingrediënten die effectiever zijn dan Ketoconazol om haaruitval en roos te bestrijden.

Is ketoconazol leverbaar?

Als een product niet leverbaar is, zal in eerste instantie de apotheker proberen een gelijkwaardig product af te leveren….

Dermatica met leveringsproblemen (13 maart 2020):
Ketoconazol Ketoconazol shampoo 20mg/g Alternatieven mogelijk