Waarom niet zwemmen met hechtingen?

Waarom niet zwemmen met hechtingen?

Ga niet in bad of zwemmen. De wond geneest dan minder snel. Pas als de hechtingen verwijderd zijn kan dat weer.

Hoe lang mag een hechting niet nat worden?

Houd de wond ongeveer 5 dagen droog en schoon. Na deze 5 dagen mag u weer douchen. Het is geen probleem dat de wond nat wordt, wel is het belangrijk dat u de wond goed droog dept (niet wrijven). Langdurig contact met water (baden, zwemmen en afwassen) in de eerste 7 dagen na de wondbehandeling wordt u afgeraden.

Is kraanwater steriel?

Het reinigen van een acute wond met kraanwater geeft niet meer infectierisico dan reiniging met een steriele fysiologische zoutoplossing (NaCl 0,9%). Advies is daarom om een acute wond te reinigen met lauwwarm kraanwater.

Hoe lang mag je niet zwemmen na een operatie?

Douchen, baden en zwemmen Na vier dagen is de wond voldoende gesloten en kunt u gewoon douchen. Na het douchen dept u de wond droog met een handdoek. U mag pas baden en zwemmen als de hechtingen verwijderd of opgelost zijn! Dit duurt gemiddeld veertien dagen.

Kan je zwemmen met een wond?

Als je een open wond hebt, is het niet aangeraden om te gaan zwemmen. Bacteriën kunnen makkelijk in de wond dringen en zo terecht komen in de bloedbaan. Er kan ook een te hoge concentratie chloor in je wond terechtkomen, wat schadelijk is voor de gezondheid en het herstel.

Kan je douchen met oplosbare hechtingen?

Wanneer de wonden niet meer lekken bij oplosbare hechtingen mag de pleister worden verwijderd. De wonden mogen de eerste 3 dagen niet nat worden, u mag daarom 3 dagen na de operatie niet douchen of in bad.

Is kraanwater Isotoon?

Van oudsher lijkt een fysiologische zoutoplossing (NaCl 0,9%) de voorkeur te hebben omdat deze isotoon is en daardoor de wondgenezing niet zou beïnvloeden. Kraanwater zou echter een goedkoop en toegankelijk alternatief kunnen zijn, maar geeft mogelijk meer infecties.

Hoe lang na een operatie mag je in bad?

Als uw wond droog is, kunt u in principe vanaf de tweede dag na de operatie douchen. Een bad nemen mag drie dagen na het verwijderen van de hechtingen. Let er op dat u de eerste twee maanden geen crème of bodylotion gebruikt rond het wondgebied.

Hoe blijf je rustig voor een operatie?

Niet eten en drinken voor de operatie

Opnametijd (de tijd waarop u in het ziekenhuis moet zijn) U mag niet meer eten vanaf: U mag niet meer drinken vanaf:
​10.00 uur 4.00 uur​ ​8.00 uur
​11.00 uur ​5.00 uur ​9.00 uur
​12.00 uur ​6.00 uur ​10.00 uur
​13.00 uur ​7.00 uur ​11.00 uur