Waarom moet je geen fooi geven in Japan?

Waarom moet je geen fooi geven in Japan?

Vrijwel overal in de wereld is het gebruikelijk om een fooi te geven, maar in Japan wordt dit als een heuse belediging gezien. Een hoge mate van hoffelijkheid zit diep ingeworteld in de Japanse cultuur, en het verlenen van een goede service vormt hierop geen uitzondering in bars, restaurants en hotels.

Is fooi geven normaal in Griekenland?

In Griekenland is het gebruikelijk om fooi te geven, maar alleen als de service goed was. Het bedrag van een taxirit kun je naar boven afronden. In hotels is een fooi voor de piccolo niet noodzakelijk, maar een klein bedrag van € 1 wordt wel gewaardeerd. Restaurants verwachten 10% fooi.

Wat is de mooiste stad in Japan?

Kanazawa is onmisbaar in het lijstje als het gaat om mooiste steden in Japan. Doordat deze stad gespaard is gebleven bij de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog, vind je in deze stad oude samoerai en geisha wijken. Ook staan hier talloze tempels en interessante musea om te bezoeken.

Wat moet je gezien hebben in Japan?

Top 20 dingen te doen in Japan

 1. Dans met de draken in Nagasaki.
 2. Zonnen op de tropische stranden van Okinawa.
 3. Bewonder de sneeuwsculpturen van Sapporo.
 4. Beklim Mount Fuji.
 5. Zie sneeuwapen baden in Nagano.
 6. Knuffelen met heilige herten in Nara.
 7. Bezoek het Hiroshima Vredesmonument.
 8. Dwaal door het coolste museum van heel Azië

Hoeveel dagen heb je nodig om Tokyo te zien?

Hoeveel tijd je voor Tokyo moet uittrekken hangt natuurlijk vooral af van je beschikbare tijd, maar 5 -7 dagen heb je eigenlijk wel nodig. In en rond Tokyo wonen zo’n 35 miljoen mensen, dus twee keer zoveel als in Nederland.

Welke landen geen fooi?

Let op! In sommige Aziatische landen zien ze fooi als een regelrechte belediging. Vooral in Japan hebben ze er moeite mee, maar ook in landen als Vietnam en Singapore wordt fooi niet gewaardeerd.

Wat is er onbeleefd in Japan?

Het is ook erg onbeleefd om je wisselgeld na te tellen. De Japanse cultuur is trots op haar eerlijkheid. Nooit je neus snuiten in het openbaar, laat staan aan tafel. Let verder goed op waar je schoenen moet uit doen.

Wat zijn de belangrijkste steden in Japan?

In Tokyo, Japans hoofdstad en tevens grootste stad zijn dat er 9,2 miljoen. Andere steden met meer dan 1 miljoen inwoners zijn: Fukuoka, Kobe, Kyoto, Osaka, Sapporo, Yokohama, Nagoya, Hiroshima, Kawasaki en Sendai.

Wat is na Tokio de grootste stad van Japan?

Je kan Tokyo daarom vergelijken met de Nederlandse Randstad, alleen dan helemaal in elkaar gegroeid. De top 5 grootste steden van Japan zijn Yokohama (3.7 miljoen inwoners), Osaka (2.7 miljoen inwoners), Nagoya (2.3 miljoen inwoners), Sapporo (2 miljoen inwoners) en Kōbe (1.6 miljoen inwoners).

Wat zijn de mooiste plekken in Japan?

Bekijk de 23 mooiste plekken in Japan!

 1. Kawachi Fuji Garden (Fukuoka)
 2. Happo Pond (Nagano)
 3. Motonosumi-inari Shrine (Yamaguchi)
 4. Nachi Fall (Wakayama)
 5. Zao ski resort (Yamagata)
 6. Kintetsu Beppu Ropeway (Oita)
 7. Matsumoto Castle (Nagano)
 8. Shiratani Unsuikyo Gorge (Kagoshima)

Waarom Tokyo bezoeken?

Met historische plaatsen die het Japanse erfgoed vieren en beroemde musea, en een steeds wisselend programma van theatervoorstellingen, voorstellingen, kunstgalerieën en muzikale evenementen, zullen cultuurliefhebbers nooit genoeg krijgen van Tokio.

Wat als je geen fooi geeft in Amerika?

Ook is het normaal om fooi te geven als u met meer dan 6 personen bent. Als het een fastfoodketen is, wordt er geen fooi gegeven. Maar zit u in een restaurant, dan wordt 15 tot 20 procent aangehouden. Zodra u minder dan 15 procent fooi geeft, zal het personeel ervan uit gaan dat u niet tevreden was met hun service.