Waarom mag je soms geen cruise control gebruiken?

Waarom mag je soms geen cruise control gebruiken?

Files en flessenhalzen Het grote nadeel van cruise control is dat het je risico op een ongeval vergroot, omdat het je aandacht en reactiesnelheid beïnvloedt. Onderzoek toont aan dat vrachtwagens die inrijden op de staart van een file, vaak met cruise control aan het rijden waren.

Wat is het nadeel van cruise control?

Het is ontspannend en het helpt bij een gunstig brandstofverbruik. Verder kan het boetes voorkomen. Nadeel van een normale cruise control is echter dat het in de praktijk niet prettig werkt zodra er meer verkeer om je heen is. Je moet dan constant reageren op wat anderen doen en dus de cruise control (de)activeren.

Hoe remt cruise control?

Hoe werk Cruise Control? Cruise-control heeft een aantal vaste componenten. Een schakelaar om het aan of uit te zetten, een manier om de snelheid in te stellen en een sensor welke bijvoorbeeld bij remmen automatisch de cruise-control uitschakelt. Over het algemeen werkt dit op alle merken hetzelfde.

Waarom geen cruise control in België?

Dat cruisecontrol een gevaar op kan leveren in drukke situaties is al eerder erkend in onze buurlanden. Zo is in België het gebruik van cruisecontrol op sommige plaatsen, bijvoorbeeld de ring rond Antwerpen, verboden. Er is zelfs een speciaal bord voor gemaakt. Een verbod gaat VAVDZ te ver.

Waarom geen cruise control in Belgie?

Op de E313 mogen bestuurders in de richting van Antwerpen de cruise control niet meer inschakelen. Met dit verbod hoopt het Vlaams Verkeerscentrum te voorkomen dat vrachtwagens zouden inrijden op de staart van de files die ontstaan door de werken op de Antwerpse Ring.

Hoe werkt een cruisecontrol?

Hoe werkt cruise control? Cruise control herkent u aan het woordje ‘cruise’, ‘cruise control’ of een snelheidsmeter met een pijltje. Wanneer u cruise control instelt en op ‘set’ klikt, houdt uw auto automatisch de gewenste snelheid aan. Zodra u remt, schakelt het cruise control systeem weer uit.

Waar zit sensor cruise control?

Dit gebeurd met behulp van sensoren aan de voorkant van de auto. Hiermee wordt dan een bepaalde afstand gemeten en opgeslagen. Als de auto die voor je rijd dan remt of gas bijgeeft, neemt de cruise control deze correctie automatisch mee in het bepalen van de snelheid.