Inhoudsopgave
Waar zit de rode kaart?
Als de scheidsrechter van mening is dat een speler, op basis van de spelreglementen, een dusdanig zware overtreding begaat dan kan de scheidsrechter besluiten dat een veldverwijdering van de speler noodzakelijk is. De scheidsrechter zal in dat geval de rode kaart tonen.
Wat als je een rode kaart krijgt?
Een rode kaart betekent dat de speler het veld moet verlaten en hij is ook de volgende wedstrijd geschorst. De speler ontvangt een schikkingsvoorstel, daarin staat de straf die de speler opgelegd krijgt.
Wat is een groene kaart bij korfbal?
De groene kaart is voor door spelers begane overtredingen die niet zwaar genoeg zijn voor een formele waarschuwing (gele kaart), zoals omschreven in de codering in art. 14 lid 4 onder b van het Tuchtreglement en BB 4.01 Formele waarschuwing en wegzending.
Hoeveel kost een kaart bij korfbal?
De verschuldigde onkostenvergoeding voor de behandeling van een gele kaart bedraagt 5 rekeneenheden. Een formele waarschuwing wordt door het bondsbureau als een boeking geregistreerd.
Hoe krijg je een rode kaart bij voetbal?
Bij handelingen met buitensporige inzet en ernstig wangedrag trekt de scheidsrechter een (directe) rode kaart. De speler moet direct het veld of de zaal verlaten. Na afloop van de wedstrijd wordt de rode kaart op het wedstrijdformulier vermeld.
Wat kost een gele kaart bij korfbal?
Spelers in de A categorie krijgen bij de eerste t/m vierde, zesde en achtste waarschuwing (gele kaart) een boete van 16,00 euro (jeugdspelers 7,30 euro). Bij de vijfde, zevende, negende en volgende waarschuwing is de boete 28,20 euro (jeugdspelers 16,00 euro), evenals bij twee waarschuwingen in één wedstrijd.
Wat kost een rode kaart bij korfbal?
Iedere tweede, vierde en volgende waarschuwing die een speler krijgt binnen één seizoen betekent uitsluiting voor de eerstvolgende bekerwedstrijd. Dat zelfde geldt bij twee gele kaarten in één wedstrijd. Spelers die een directe rode kaart ontvangen, krijgen een boete van 28,20 euro (jeugdspelers 16,00 euro).