Waar zijn Good Mornings goed voor?

Waar zijn Good Mornings goed voor?

De voordelen van Good Mornings Good Mornings hebben effect op je posterior chain (rugspieren, bilspieren, hamstrings, kuiten, abdominale spieren), maar voornamelijk op je hamstrings en onderrug. Hierbij span je je rugspieren en nek aan voor stabiliteit.

Hoe krijg ik strakkere benen en billen?

Stap 1: Zet je voeten heupbreedte en trek 1 knie op. Stap 2: Breng je bovenlichaam naar voren met een rechte rug en strek de opgetrokken knie naar achteren, totdat je een rechte lijn maakt met je been en lichaam. Handen wijzen naar de grond. Stap 3: Kom weer rustig terug in uitgangspositie span hierbij de billen aan.

Hoe maak ik mijn eigen sportschema?

Zo stel je zelf een trainingsschema samen

 1. Bepaal je doel.
 2. Bepaal het aantal keer dat je gaat sporten.
 3. Hou je schema simpel.
 4. Begin je schema met een korte warming-up.
 5. Begin met 2 à 3 compound oefeningen.
 6. Verkies full body oefeningen boven isolatie oefeningen.
 7. Maak zoveel mogelijk gebruik van supersets.

Wat train je met Good Mornings?

De good morning is een oefening die zich vooral richt op de hamstrings, de billen en de spieren in de onderrug en wervelkolom. De hamstrings en billen moeten hard werken om het bovenlichaam overeind te brengen door bovenbenen en rug uit te lijnen.

Wat zijn step ups?

Met de step-up zijn het vooral de beenspieren die aan het werk worden gezet. De gehele beenspieren worden getraind, bestaande uit: je hamstrings, quadriceps, bilspieren en in mindere mate je kuiten. Daarnaast zul je ook een groot beroep doen op je rompspieren (buik en onderrug) om de stabiliteit te bewaren.

Welke spieren train je met de deadlift?

Om nog preciezer te zijn, dit zijn de spieren die je er voornamelijk mee traint: de onderrug (musculus erector spinae), de bilpartij (musculus gluteus maximus), de dijen (musculus adductor magnus en musculus quadriceps femoris) en de de kuiten (musculus soleus).

Hoe krijg ik weer strakke bovenbenen?

Deze vijf oefeningen geven je strakkere benen in no time.

 1. Squats. De welbekende squat is misschien wel de moeder van de lower body oefeningen, werkt om de spieren in je dijen, billen, heupen en hamstrings te trainen.
 2. Lunges.
 3. Kickbacks.
 4. Leg lifts.
 5. Leg Hamstrings.

Welke spieren train je met een step?

Je traint je bovenlichaam. De borstspieren, biceps en triceps: ze werken allemaal samen als je bij de afzet het lichaam naar voren en achteren beweegt. Je helpt je heupen. De spieren die je heupen ondersteunen, hebben baat bij soepele gewrichten.

Welke spieren gebruik je met steppen?

Steppen is goed voor de benen De benen zijn de grootste spiergroep van ons lichaam en zijn ook weer onder te verdelen in meerdere spiergroepen. Bij steppen train je echter alle spiergroepen in je benen, namelijk je hamstrings, bilspieren, quadriceps en kuiten.

Wat zijn goede workouts?

Standaard oefeningen zoals push-ups, traplopen, lunges, squats, etc. zijn alles wat je nodig hebt om progressie te maken. Geef je de voorkeur aan cardio of buiten trainen, dan zijn hardlopen en explosieve sprints (sprint intervaltraining) de moeite waard.