Inhoudsopgave
Waar wonen Marokkanen in Nederland?
Zie Marokkanen in Nederland voor het hoofdartikel over dit onderwerp. In Nederland wonen 368.838 Marokkanen (2013), waarvan iets meer van de tweede generatie (200.721) dan van de eerste generatie (168.117). De eerste generatie Marokkanen is in de jaren zestig en zeventig als gastarbeider en als gevolg van de daaropvolgende gezinshereniging naar
Wat is religie in Marokko?
Religie. Marokko is een Islamitisch land waar het malikisme de staatsgodsdienst is. Het overgrote deel van de bevolking (98,7%) zijn soennitische moslims, 1,1% zijn christenen en 0,2% is joods. In het dagelijks leven staat het geloof centraal.
Wat is islam in Marokko?
Marokko is een Islamitisch land waar het malikisme de staatsgodsdienst is. Het overgrote deel van de bevolking (98,7%) zijn soennitische moslims, 1,1% zijn christenen en 0,2% is joods. In het dagelijks leven staat het geloof centraal.
Waar wordt het Spaans gesproken in Marokko?
In het noorden, het voormalige Spaans-Marokko, wordt Spaans als tweede taal gehoord. Door deze geschiedenis kan je je in Marokko vaak goed verstaanbaar maken in het Frans. Maar ook zie je in openbare plaatsen communicatie uitingen in het Frans en wordt er binnen bedrijven, winkels en restaurants vaak Frans gesproken.
Wat is de bevolking van Marokko?
De bevolking is in de twintigste eeuw verachtvoudigd. In 1900 waren er 3,8 miljoen Marokkanen. Marokko telde in 2013 ruim 32 miljoen mensen. In de prognoses van de Population Reference Bureau wordt voorzien dat de bevolking van het land tot 2050 aanzienlijk zal groeien tot een populatie van 43 miljoen mensen.
Wat is de geschiedenis van Marokko?
De oorspronkelijke bevolking van Marokko werd gevormd door de Berbers. Het eerste bekende feit van de geschiedenis van Marokko is de vestiging van Fenicische handelsposten aan de Marokkaanse kust…
Chr.. Daarna stichtten de Carthagers er handelsfactorijen.
Wat zijn de officiële talen van Marokko?
Marokko heeft twee officiële talen: Arabisch en het Berbers. Het Marokkaanse onderwijssysteem, het voormalige protectoraat en media zorgen ervoor dat veel Marokkanen ook buitenlandse talen beheersen waaronder: Frans, Spaans en in mindere mate Engels. In het dagelijks leven worden er twee volkstalen gesproken: Marokkaans-Arabisch en het Berbers.