Waar mag je met een camper overnachten in Frankrijk?

Waar mag je met een camper overnachten in Frankrijk?

Vrij overnachten mag op elke plaats waar een personenauto (in geval van een camper <3.500 kg) of bus (in geval van camper >3.500 kg) mag parkeren. Het is dus formeel en officieel toegestaan op elke plaats te overnachten waar je mag parkeren, maar niet langer dan zeven dagen op één plek.

Waar mag je vrij staan met camper?

Wie vrij wil staan, kan vooral terecht in de landen in Noord-Europa, zoals Noorwegen, Zweden en Finland. Veel camperaars maken daar dankbaar gebruik van. Van oudsher geldt hier het allemansrecht. Dit geeft iedereen het recht om land van iemand anders te betreden en te genieten van de natuur.

Waar mag je overnachten met mobilhome?

Concreet: je kunt niet zomaar overal je tent neerzetten of je motorhome parkeren. Zo is het in ons land alsook in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg, Groot-Brittannië en Italië verboden om te overnachten langs de weg of op parkings langs de weg. Kortom: kamperen is enkel toegestaan op officiële terreinen.

Waar mag je in Duitsland met de camper overnachten?

Overnachten

 • Overnachten in Duitsland mag op speciaal voor campers ingerichte en aangewezen parkeerplaatsen en op campings.
 • Overnachten aan de straat en op reguliere parkeerplaatsen, ook langs snelwegen, mag maximaal 24 uur, tenzij er een verbodsbord staat.

Waar wildkamperen in Frankrijk?

Is wild kamperen toegestaan in Frankrijk? Nee, in Frankrijk is wild kamperen en vrij staan met de camper officieel niet toegestaan. In sommige regio’s is kamperen en bivakkeren op wegen, parkeerplaatsen en privéterreinen echter toegestaan met toestemming van de lokale autoriteiten.

Wat zijn de regels voor campers?

Inrichtingseisen (kampeerauto/camper)

 • minimaal 2 vaste zitplaatsen.
 • een vaste tafel.
 • slaapplaatsen voor minimaal 2 personen.
 • minimaal 2 vaste en afsluitbare opbergfaciliteiten.
 • een vast keukenblok bestemd voor gebruik in de binnenruimte.
 • een vast ingebouwde kookgelegenheid bestemd voor gebruik in de binnenruimte.

Hoe lang mag camper op parkeerplaats staan?

Maar hoe lang mag het ding eigenlijk in de straat staan? Het antwoord: in de meeste gemeenten mag je camper of caravan drie achtereenvolgende dagen op de openbare weg staan. Dat kan ook korter of langer zijn, afhankelijk van de gemeente.

Waar kamperen met mobilhome Belgie?

De 5 mooiste camperplaatsen in België

 • Camping Hohenbusch. Deze camperplaats in het zuiden van België is een prachtige camperplaats.
 • Camping Malpertuus. Deze camperplaats ligt tussen Brugge en Gent in en is een prima uitvalsbasis voor te citytrippen.
 • Minicamping Stukkeheidenhof.
 • Colline de Rabais.
 • Parking Herbeumont.

Hoe lang mag een mobilhome voor de deur staan?

Het antwoord: in de meeste gemeenten mag je camper of caravan drie achtereenvolgende dagen op de openbare weg staan. Dat kan ook korter of langer zijn, afhankelijk van de gemeente. Hoe lang dat in jouw gemeente mag, kun je vinden in de APV (Algemene Plaatselijke Verordening).

Waar mag je wildkamperen in Duitsland?

Mag je wildkamperen in Duitsland? In Duitsland mag je op zogeheten rustplekken (Raststätten) langs de weg overnachten. Je mag op de daarvoor aangewezen plekken maximaal 24 uur staan. Vooral handig voor mensen met een camper die op doorreis zijn.