Waar ligt het epicentrum van de Krakatau?

Waar ligt het epicentrum van de Krakatau?

Krakatau is een archipel van vier vulkanische eilanden in Indonesië, in de Straat Soenda tussen Java en Sumatra. Krakatau is vooral bekend door de zware vulkaanuitbarsting in 1883, waarbij een flink deel van de vulkaan door de zee verzwolgen werd.

Hoe breed is de Krakatau?

Alles samen stoten de vulkanen van Krakatau 18 kubieke kilometer as de atmosfeer in die het zonlicht in de buurt van het eiland dagenlang blokkeert. De wolk verspreidt zich over een gebied van meer dan 400 kilometer breed en vult de bovenste luchtlagen overal ter wereld met asdeeltjes.

Hoe hoog is de Krakatau?

813 mKrakatau / Hoogte

Waar ligt Anak Krakatau?

Anak Krakatau (Indonesisch voor kind van Krakatau) is een actieve vulkaan en een van de Krakatau-eilanden in de Straat van Soenda. Het eiland ligt tussen de drie andere. De Krakatau-eilanden bevinden zich in een van de vulkanisch actiefste delen van Indonesië.

Waar ligt Tambora?

De Tambora is een stratovulkaan op het Indonesische eiland Soembawa. De vulkaan bevindt zich op een schiereiland hiervan en maakt deel uit van de Sandoboog. In het noorden grenst het schiereiland aan de Floreszee, in het zuiden aan de Saleh-baai. De Tambora ligt ongeveer 340 kilometer ten noorden van de Soendatrog.

Hoeveel doden Krakatau?

Tsunami’s die op de kusten van Sumatra en Java sloegen kostten het leven aan ruim 36.000 mensen. Onder de doden vielen ook de 3.000 mensen die op het eiland Sebesi, op dertien kilometer van Krakatau, woonden en duizend mensen op Sumatra die werden getroffen door een regen van hete as.

Hoeveel slachtoffers vielen er bij de vorige grote uitbarsting van de Krakatau?

What is another name for Krakatau?

See Article History. Alternative Title: Krakatau. Krakatoa, Indonesian Krakatau, volcano on Rakata Island in the Sunda Strait between Java and Sumatra, Indonesia. Its explosive eruption in 1883 was one of the most catastrophic in history.

What happened to Krakatoa?

Krakatoa Huge Eruption Lights Up Night!!! Krakatoa is at it again, a massive overnight eruption — the largest since 2018’s deadly blast — threw ash miles into the air, and put on a wicked light show. The famed and feared volcano blew its top Friday night, and it was loud enough that people 100 miles away in Jakarta, Indonesia reported hearing it.

Where is Krakatoa volcano located?

See all videos for this article Krakatoa, Indonesian Krakatau, volcano on Rakata Island in the Sunda Strait between Java and Sumatra, Indonesia. Its explosive eruption in 1883 was one of the most catastrophic in history. Eruption of Krakatoa in 1960.

How far away was the Krakatoa eruption heard?

It could be heard as far away as central Australia and the island of Rodrigues, 3,000 miles from Krakatoa. It was so loud that it ruptured the eardrums of sailors 64 km (40 miles) away on ships in the Sunda Strait. The air waves created by the eruption were detected at points all over the earth.