Waar kan je Zwitsers vignet kopen?

Waar kan je Zwitsers vignet kopen?

Het vignet is onder meer te koop aan de Zwitserse grens, en bij postkantoren en tankstations in Zwitserland voor CHF 40, en in Nederland via anwbvignetten.nl. Bij de Zwitserse grens kan ook met euro’s (alleen biljetten, geen munten) betaald worden.

Hoe controleert Zwitserland op vignet?

Het is belangrijk dat je vignet goed zichtbaar is. Zo is het makkelijk te controleren bij de grenscontrole of je een vignet hebt aangeschaft. Bij een auto moet het vignet op de linkerzijde van de binnenkant van de ruit worden geplakt. Op de motor plak je het vignet op de tank, kuip of het windscherm.

Waar kan ik een vignet kopen?

Gewoon tolvignet

  • Het gewone vignet is koop bij de ANWB-winkels en via anwbvignetten.nl.
  • Er zijn vignetten met een geldigheid van 10 dagen, 2 maanden of 1 jaar.

Kan je een vignet aan de grens kopen?

Vignetten zijn online, bij de grens en bij tankstations te koop. Voor caravans en aanhangwagens is een extra vignet nodig.

Wat gebeurt er als je geen vignet hebt in Zwitserland?

Wanneer je op autowegen of snelwegen rijdt zonder verplicht vignet in Zwitserland, riskeer je een bekeuring. De boete voor rijden zonder vignet is CHF 200. Dit vignet is namelijk verplicht voor alle voertuigen met een maximum massa t/m 3500 kilo die over de autoweg of snelweg van Zwitserland rijden.

Wat als je geen vignet hebt?

Wanneer je zonder vignet in de Alpen rijdt, loop je de kans op een boete van minstens 120 euro in zowel Zwitserland als Oostenrijk. Het vignet dient links op de binnenzijde van je voorruit geplakt te worden. Is het vignet niet goed zichtbaar of op de verkeerde plek geplakt? Ook dan riskeer je een boete.

Hoe controleren ze op een vignet?

De controle gebeurd tegenwoordig met behulp van detectiepoorten die er als snelheidsradars uit zien. De boete ligt tussen de €300,- en €3000,- dan is een vignet van nog geen €12,- geen reden om deze niet te kopen.

Hoe Zwitserland vignet gebruiken?

@Jeroen: Een tolvignet opnieuw gebruiken is niet toegestaan. Ook wanneer je ruit is vervangen. Je zult een nieuw tolvignet moeten halen.