Kun je je ogen meerdere keren laten laseren?

Kun je je ogen meerdere keren laten laseren?

Alleen een ervaren en gespecialiseerde oogarts kan uw ogen beoordelen en uw geschiktheid voor een tweede ooglaserbehandeling bevestigen of afraden. De mogelijkheid voor een tweede behandeling hangt af van de hoeveelheid weefsel in het oog aanwezig is en wat er in het verleden, bij de eerste behandeling, is verwijderd.

Hoe lang gaat een laserbehandeling mee?

Het resultaat is in principe blijvend: het effect kan niet ongedaan gemaakt worden. Bij een ooglaserbehandeling wordt namelijk de vorm van je hoornvlies aangepast.

Hoe vaak kan een staaroperatie?

De enige behandeling voor staar is een staaroperatie, ook wel een cataractoperatie genoemd. Tijdens de operatie vervangt de oogarts de troebele lens door een heldere kunstlens. Een staaroperatie gebeurt altijd maar aan één oog.

Hoelang blijven gelaserde ogen goed?

Hoe lang blijft de sterkte van de ogen goed na de laser? – Oogkliniek ’t Zand in Brugge. Het effect van ogen laseren blijft zeer lang goed. LASIK verandert gemiddeld na 10 jaar 0.4 dioptrie, SMILE en LASEK 0.25 dioptrie.

Waarom ooglaseren tot 45 jaar?

Waarom een maximumleeftijd voor ogen laseren? Strikt gezien staat er geen ouderdomsgrens op een laserbehandeling. Wel is het zo dat mensen vanaf de leeftijd van 45 jaar presbyopie of ouderdomsverziendheid ontwikkelen, waardoor men een leesbril nodig heeft.

Hoe lang blijven je ogen goed na het laseren?

Hoe lang houdt het effect van een behandeling aan? Het effect van zowel een ooglaserbehandeling als een lensimplantatie is voor de rest van uw leven. In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk dat de oogsterkte na de behandeling toeneemt. Dit heeft niets te maken met de behandeling.

Is ooglaseren voor altijd?

Ooglaseren is permanent, maar in sommige situaties is het noodzakelijk en mogelijk om een nabehandeling te ondergaan. Het slagings- en succespercentage van ooglaseren is hoog. Slechts in enkele gevallen kan een nabehandeling nodig zijn, omdat er sprake is van een zogenaamde reststerkte.

Kan je 2x staar krijgen?

Slechts 1 tot 3 van de 10 patiënten heeft hier last van. Kinderen ontwikkelen vaker nastaar na een staaroperatie.