Kan je kauwgom eten met een Invisalign?

Kan je kauwgom eten met een Invisalign?

Mag ik op kauwgom kauwen terwijl ik aligners draag? Het kauwen van kauwgom wordt afgeraden omdat dit aan de aligners kan vastplakken.

Hoe lang wennen aan beugel?

Na een dag of twee neemt de last die je van een beugel hebt doorgaans snel af. De meeste patiënten hebben een week nodig om goed aan de beugel te wennen. Het praten en slikken met de beugel gaat dan steeds beter. Als je goed doorzet, heb je er daarna meestal weinig last meer van.

Wat doet kauwgom met je beugel?

Ook kauwgum kauwen met een beugel raden wij af. De kauwgum trekt en duwt tegen de draadjes van de beugel en daar houdt de beugel niet van. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld winegums of kleverige drop. Maar ook harde etenswaren zijn niet verstandig; snijd een knapperige appel liever in stukjes.

Kan je roken met Invisalign?

Kan ik roken tijdens het dragen van de aligners? Roken wordt afgeraden tijdens het dragen, omdat dit een negatieve werking heeft op de gezondheid van uw tandvlees en omdat de aligners kunnen verkleuren.

Hoe stimuleert kauwgom kauwen speeksel?

Kauwgom kauwen stimuleert de aanmaak van speeksel. Daardoor kan eten en drinken zich makkelijker verplaatsen door de slokdarm. Als gevolg daarvan kan het lichaam de zuren die door de slokdarm heen gaan makkelijker neutraliseren. Smaken zoals pepermunt, munt en eucalyptus zijn in het bijzonder aan te bevelen.

Is kauwgom slecht voor je gezondheid?

Kauwgom bevat lanoline en dit is afkomstig van schapenwol. Het is een wasachtige substantie die je kauwgom zacht houdt. Er zijn geen bewijzen dat het slecht is voor je gezondheid, maar het tegendeel kan ook niet worden bewezen. Houd in gedachten dat het kauwen van kauwgom goed voor je kan zijn als je weet hoe je van de voordelen gebruik moet maken.

Wat is kauwgom slecht voor tanden?

Het kauwen op (SUIKERVRIJE!!) kauwgom mag wel. Het eten van zoetigheid, zoals snoepjes, chocolade en koekjes is erg slecht voor je tanden als je een beugel hebt, dit mag nog maximaal 1 keer per dag! Als je vaker snoept heb je een erg grote kans op gaatjes rondom je brackets.