Kan je als niet ingezetene een auto kopen?

Kan je als niet ingezetene een auto kopen?

Staat er geen BSN-nummer op het paspoort of de identiteitskaart, dan is er aanvullend een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) nodig. Dit uittreksel moet je aanvragen bij de gemeente. Kortom, het is mogelijk om een auto op naam te zetten met een buitenlands rijbewijs.

Kan ik een Duitse auto op naam zetten?

Om een Duitse auto op je naam over te laten schrijven moet je kunnen aantonen dat je daadwerkelijk in de desbetreffende gemeente staat ingeschreven. Je ontvangt een formulier als je je als bewoner inschrijft bij de gemeente. Vanaf het moment van inschrijving ga je gemeente belastingen betalen.

Kan ik een auto verzekeren als ik in het buitenland woon?

Autoverzekering afsluiten als je in het buitenland woont Want je kunt je auto niet verzekeren als je niet in Nederland woont. Er is geen verzekeraar die dat doet. Het komt er dus op neer dat je autoverzekering wordt beëindigd, zodra je je in Nederland uitschrijft en je officieel vestigt in het buitenland.

Wat heb ik nodig om een Duitse auto in te voeren?

Als u in Nederland woont en een auto koopt in het buitenland (importeren), moet u een Nederlands kenteken voor dit voertuig aanvragen. Na ontvangst van het kentekenbewijs betaalt u motorrijtuigenbelasting (mrb). Ook heeft u een kentekenplaat en een WA-verzekering nodig.

Hoe lang mag je met je auto naar het buitenland?

Buiten Nederland mag u meestal tussen de 3 en 6 maanden rijden in uw auto met Nederlands kenteken. Hoelang u precies in het buitenland mag rijden, verschilt per land.

Kan je auto overschrijven met paspoort?

Nederlands paspoort van tekenbevoegde met daarop zijn persoonsnummer (BSN)* Nederlandse identiteitskaart van tekenbevoegde met daarop zijn persoonsnummer (BSN)* identiteitskaart uit een EU- of EVA-land diplomatiek paspoort. Nederlands reisdocument voor vreemdelingen.