Kan je al naar Turkije op vakantie?

Kan je al naar Turkije op vakantie?

De kleurcode voor de rest van Turkije is geel. U kunt reizen naar Turkije. Maar let op: er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland door corona. Bereid uw reis daarom goed voor.

Welke formulieren nodig voor Turkije?

Alle passagiers vanaf 6 jaar en ouder die naar Turkije reizen zijn verplicht binnen 72 uur voor vertrek om het Traveler Entry Form in te vullen op de volgende website https://register.health.gov.tr/. Nadat je het formulier hebt ingevuld, wordt een HES-code aan je toegewezen.

Kan ik in oktober naar Turkije?

Het weer in Turkije in oktober is erg aangenaam. Het koelt in deze maand weliswaar af, maar de temperaturen zijn nog steeds erg aangenaam. Met een gemiddelde temperatuur van zo’n 20 graden is het warm genoeg om aan het zwembad en strand te genieten van de zon.

Is Turkije geel?

Het reisadvies voor Turkije is geel en deels oranje en rood.

Heb ik een HES-code nodig Turkije?

U heeft voor binnenlandse (vlieg)reizen in Turkije en internationale vliegreizen vanuit Turkije een zogenaamde HES-code nodig. Voor vliegreizen naar Turkije heeft u geen HES-code nodig. De HES-code is een vereiste vanuit de Turkse overheid.

Is HES-code verplicht?

Om deel te nemen aan een examen, heeft het ministerie van Volksgezondheid en Onderwijs ook HES-codes aangevraagd. Als u tijdens uw vakantie in een hotel wilt verblijven, heeft u een HES-code nodig (deze regel is niet van toepassing op toeristen die het land bezoeken).

Waar in Turkije is het warm in oktober?

De westkust van Turkije in oktober Als je in Antalya verblijft, geniet je nog lang van een perfect weer in Turkije in oktober, omdat het nog lekker warm is, en de zon nog steeds op het rendez-vous is. Er is ook bijna geen regen.

Heb ik een reispas nodig voor Turkije?

Geen visum meer vereist voor Turkije onder de volgende voorwaarden: U heeft de Belgische of Nederlandse nationaliteit. U heeft een geldige identiteitskaart of internationaal reispas dat nog 6 maanden geldig is. Uw verblijf in Turkije mag de 90 dagen niet overschrijden.