Inhoudsopgave
Kan je 112 sms en?
Kan ik een sms sturen naar 112? Ja. U mag de 112 sms-service alleen gebruiken als u niet of niet goed kunt spreken of horen. Om in een noodsituatie te kunnen sms’en naar 112 moet u zich eenmalig aanmelden bij 112.
Kan je de politie ook smsen?
112 bereiken via sms Dit heet e-sms, dat staat voor ‘emergency-sms’. Stel: u bent in een noodsituatie en u heeft politie, brandweer of ambulance nodig, maar u bent niet in staat om te bellen naar het noodnummer 112. Dan kunt u e-sms gebruiken.
Wat moet je doen als je per ongeluk 112 belt?
Bij een onjuiste melding spoort de politie de beller op. De politie kan bij misbruik alle gegevens van het telefoongesprek opvragen bij de alarmcentrale. Zo komt de politie er eenvoudig achter wie met 112 heeft gebeld. Volwassenen kunnen een boete of een gevangenisstraf krijgen.
Kan je met een telefoon zonder simkaart 112 bellen?
U kunt met een mobiel zonder beltegoed of (geldige) simkaart toch per ongeluk 112 bellen. Dit kan als de batterij niet leeg is. Op het scherm verschijnt ‘noodoproep’. Als u dan de beltoets indrukt, belt u automatisch naar de alarmcentrale.
Hoe kan ik de politie bereiken?
Bel dan 0900-8844! Op dit nummer kunt u terecht met al uw niet-spoedeisende vragen en problemen. Zonodig wordt u snel doorgeschakeld naar het dichtstbijzijnde politiebureau. 0900-8844 is 7 dagen per week 24 uur per dag bereikbaar.
Wat gebeurt er als je 112 belt en niks zegt?
Kan je 112 een bericht sturen?
Helaas is het nog niet mogelijk om naar 112 te sms’en als je in nood bent. Je kunt alleen bellen met de Meldkamer via het nummer 112.
Hoe app 112 installeren?
Download en registreer Hiervoor ga je naar de app store of play store op je smartphone, je geeft “app 112 BE” in als zoekopdracht en je downloadt de app. Na installatie van de app zet je deze best meteen op het onthaalscherm van je smartphone zodat je deze makkelijk kan terugvinden als je in nood bent.
Kan je een bericht sturen naar de politie?
Het is niet mogelijk om berichtjes te sturen naar de traditionele noodnummers 112 en 101, maar wel naar specifieke nummers die enkel door doven, slechthorenden of mensen met een spraakbeperking kunnen opgevraagd worden via e-mail of SMS.