Kan ik een waxjas wassen?

Kan ik een waxjas wassen?

De enige veilige en juiste manier om de waxcoat schoon te maken is met koud water en spons. Doe je jas niet in de wasmachine met gebruik van wasmiddel. Eventueel als het echt niet anders kan, wassen in de machine met koud water zonder wasmiddel.

Is een waxjas warm?

Jassen voor elk jaargetijde. Een waxjas kunt u in de zomer met alleen een shirt dragen en in de winter met bijvoorbeeld een warm vest eronder. Doordat ze winddicht zijn blijft u al behoorlijk warm.

Waarom een waxjas?

Doorgaans is de jas gevoerd met een tartan en afgewerkt met een kraag uit corduroy of leer. Tegenwoordig wordt de waxjas vooral gedragen bij buitenactiviteiten als jagen, paardrijden en vissen. Bekende fabrikanten van waxjassen zijn J. Barbour and Sons, Belstaff en Musto.

Wat is Barbour voor merk?

Barbour and Sons Ltd., vaak gemakshalve afgekort tot Barbour, is een Brits luxe kledingmerk opgericht door John Barbour in 1894 in South Shields, Engeland. Het bedrijf is gespecialiseerd in katoenen, water- en winddichte waxjassen.

Hoe maak je een waxjas schoon?

Een waxjas kan het beste met koud water gereinigd worden. Verwijder een hardnekkige vlek evt. met behulp van natuurzeep. Daarna moet de jas volledig drogen zodat de jas opnieuw gewaxt kan worden.

Hoe lang gaat een waxjas mee?

Bij goed onderhoud gaan ze jaren mee. Je kan eventueel ook een jas kopen van gore tex, die zijn veel lichter en ademend en ook waterdicht (te koop bij ruitersportzaak of buitensportwinkel).

Hoe waxjas onderhouden?

Wat is de beste waxjas?

Barbour – Hét adres voor de gewilde waxjas en het doorgestikte jack (en bijpassende versies voor de hond). Dubarry – Dit Ierse merk is vooral bekend van de kenmerkende leren countryboots. Schöffel – Favoriet bij posh Engeland, voornamelijk vanwege de fleece bodywarmers.

Wat is een Barbour jas?

Een Barbour waxjas of wax jacket Met name de waterdichte en winddichte eigenschappen van een Barbour wax jas zorgen voor het hoge draagcomfort. Het merk is hierin een pionier geweest. Vroeger werd kleding waterdicht gemaakt door het in te smeren met teer en visolie, verre van ideaal!

Waar komt Barbour vandaan?

In 1894 was South Shields een drukke haven in het noordoosten van Engeland. In deze tijd richtte John Barbour het merk J. Barbour & Sons op.

Waar kan ik mijn jas laten waxen?

De Bokkesprong Wax service – of zelf doen Je kunt de jas zelf waxen of laat hem door ons waxen. Een waxjas onderhouden is een arbeidsintensief klusje. Maar het is zeker de moeite waard. Je waxjas gaat hierdoor veel langer mee en je blijft droog!

Hoe Barbour jas waxen?

Je kunt je jas dan naar een van onze Suitable filialen brengen om te laten waxen door de Repair & Reproofing service van Barbour in Duitsland. De jas wordt dan tegen een vast tarief deskundig van een nieuwe laag voorzien en daarna teruggestuurd. Het is wel goed om te weten dat je je jas dan enkele weken kwijt bent.