Kan Google Maps GPX importeren?

Kan Google Maps GPX importeren?

GPX bestand op Google Maps bekijken: Stappenplan

 1. Zorg dat het bestand op de laptop of PC staat. Als je een GPX-bestand download, staat het meestal direct in de map met Downloads.
 2. Ga naar Google Maps.
 3. Mijn plaatsen en Mijn kaarten.
 4. GPX bestand importeren naar kaart.
 5. De GPX-route verschijnt op je scherm.

Hoe KML bestand openen in Google Maps?

KML-kaartgegevens importeren in Google Earth

 1. Open de Google Earth-app. op je Android-telefoon of -tablet.
 2. Tik op Menu Projecten .
 3. Tik bovenaan op Openen. Als je een bestand rechtstreeks vanaf je apparaat wilt toevoegen, tik je op KML-bestand importeren.
 4. Tik op het bestand dat je wilt toevoegen.
 5. Tik op Terug.

Hoe KML file openen?

KML-kaartgegevens importeren in Google Earth

 1. Open Google Earth op je computer.
 2. Klik aan de linkerkant op Projecten .
 3. Klik op de knop Nieuw project. Als je een bestand rechtstreeks op je computer wilt toevoegen, selecteer je KML-bestand importeren.
 4. Selecteer het KML-bestand dat je wilt openen.

Wat is de beste GPX Viewer?

Voor het opnemen van het traject met een Android-toestel voldoet de app GPX Viewer PRO prima. Die kost eenmalig 4,99 euro. Voor het opnemen van een route met een iPhone gebruikt u bijvoorbeeld de app Topo GPS.

Hoe kaarten downloaden in Google Maps?

Stap 1: Download een kaart

 1. Open de Google Maps-app. op uw Android-telefoon of -tablet.
 2. Zorg ervoor dat u verbinding heeft met internet en bent ingelogd bij Google Maps.
 3. Zoek een plaats, bijvoorbeeld Amsterdam.
 4. Tik onderaan op de naam of het adres van de plaats Downloaden Downloaden.

Kun je Google Maps offline gebruiken?

Voor Android: ‘Alleen wifi’ inschakelen in Google Maps Om vervolgens Google Maps ook écht offline te gebruiken, is het zaak dat de app geen internet mag gebruiken. Met de Android-app geef je dat als volgt aan: Open Google Maps. Druk op je profielfoto.

Waarmee kun je GPX bestanden openen?

Een gpx bestand kun je openen met BaseCamp. Bij een Mac gebeurt dat direct door er op te dubbelklikken. Bij Windows is er geen standaard programma gekoppeld aan het gpx bestand. Zou je dubbelklikken dan wordt er een verkeerd programma, bijvoorbeeld Acrobat Reader geopend.

Hoe kan ik een GPX bestand downloaden?

Met Routezoeker kan je een GPX bestand makkelijk downloaden door op de link ‘Downloaden als GPX’ te klikken. Daarna downloadt de GPX vanzelf op je smartphone. Afhankelijk van de browser en het besturingssysteem (Android, iOS, …) waarmee je surft, kan de GPX na het downloaden geopend worden.

Hoe werkt offline navigatie?

De kaart wordt nu in de achtergrond gedownload op je mobiel. Zodra dit klaar is kun je zonder internetverbinding navigeren in het gebied dat je hebt gedownload. Merkt Google Maps dat je geen internet meer hebt met een wifiverbinding of mobiel netwerk, dan zal de app automatisch overschakelen naar de offline kaart.

Hoe werkt Maps me offline?

Navigeren met Maps.me Selecteer eerst een locatie op de kaart. Als de kaart van die omgeving nog niet gedownload is, zal Maps.me afhankelijk van je instellingen die kaart automatisch downloaden of je een pop-up geven. De downloadbare kaart bevat alle details van dat gebied, zoals wandelpaden en bezienswaardigheden.

Hoe GPX bestand openen op smartphone?

Voor een toestel met Android is GPX Viewer gratis beschikbaar. Download deze app uit de Play Store. Op een iPhone bevat de App Store onder de namen Topo GPS en GPS-Viewer twee soortgelijke apps.