Is mijn studentenreisproduct geactiveerd?

Is mijn studentenreisproduct geactiveerd?

Ja? Als je aanvraag is goedgekeurd door DUO (en je hebt je persoonlijke OV-chipkaart gekoppeld), dan je kan in Mijn DUO zien vanaf wanneer je het studentenreisproduct kan ophalen bij een ophaalautomaat. Je kunt met het studentenreisproduct reizen vanaf de ingangsdatum.

Hoe vaak mag je studenten OV veranderen?

Maximaal 2 keer, niet in de zomer U mag per kalenderjaar maximaal 2 keer wisselen. Maar u kunt niet 2 keer binnen 2 maanden een nieuw abonnement ophalen bij een ophaalautomaat.

Doet studenten OV het in de zomervakantie?

Hoe zit het met de geldigheid in de zomervakantie? Voor het studentenreisproduct geldt de zomerperiode van 04:00 uur op 16 juli tot 04:00 uur op 16 augustus 2021.

Hoe kun je zien of je OV gekoppeld is?

Als je een kaart hebt gekoppeld aan je account, zie je onder meer contactgegevens en reisgegevens van degene die met de kaart reist. Als dat jouw eigen gegevens zijn is dat natuurlijk geen probleem. Maar dat willen we wel eerst verifiëren. Dit verifiëren doen we met een unieke code van zes cijfers.

Welke datum stopt Studenten OV?

Houd er wél rekening mee dat je vanaf de eerste dag van die maand er al niet meer mee mag reizen. Voorbeeld: als augustus de laatste maand is waarin je recht hebt op het studentenreisproduct, dan moet je uiterlijk op 10 september je studentenreisproduct stopzetten.

Wat is een overbrugging?

Doet u voltijds voortgezet onderwijs of mbo en gaat u een nieuwe voltijds opleiding volgen? Dan kunt u ook geld krijgen in de maanden tussen uw oude en nieuwe opleiding. Ook als uw nieuwe opleiding een hbo- of universitaire opleiding is. Dit noemen we een ‘overbrugging’.

Welke vakanties OV?

Wanneer reizen

Weekabonnement Weekendabonnement
Zondag Korting Vrij reizen
Zomerperiode Korting Als in de rest van het jaar
Feestdagen * Korting van 4.00 tot 4.00 uur de dag erna Vrij reizen van 4.00 tot 4.00 uur de dag erna
Goede Vrijdag (15 april) * Vrij reizen Vrij reizen

Hoe kan ik mijn OV activeren?

Activeer de ov-chipkaart voor de trein Een ov-chipkaart dient eenmalig geactiveerd te worden voor de trein. Dat gaat automatisch als je bij de NS-kaartautomaat saldo opwaardeert. Als het saldo ergens anders is opgewaardeerd, dan dien je de ov-chipkaart bij de NS-kaartautomaat te activeren.