Is Italie hondvriendelijk?

Is Italie hondvriendelijk?

Italië is een hondvriendelijk land waar net als in Nederland en België de voorschriften van de Europese Unie gelden.

Welke honden zijn verboden in Italie?

Zijn er hondenrassen verboden in Italië? In Italië zijn er geen verboden hondenrassen. In het openbaar vervoer en bij sommige openbare gelegenheden kan je gevraagd worden om je hond een muilkorf om te doen (neem in ieder geval altijd een muilkorf mee).

Is muilkorf verplicht in Italie?

In Italië is het verplicht om een ​​hondenriem of muilkorf te gebruiken. De maximale lengte van de lijn moet 1,5 meter zijn. Zelfs als de hond de muilkorf niet altijd draagt, moet je hem in ieder geval meenemen om deze te laten zien als dat nodig is.

Waar muilkorf verplicht?

Vaak geldt de muilkorf in het openbaar vervoer, zo ook in Frankrijk, maar in Italië geldt dit in alle openbare gelegenheden. In sommige landen zijn ‘risicohonden’ zoals pitbulls en rottweilers, helemaal niet welkom. In niet-EU-landen zoals Zwitserland, IJsland en Noorwegen gelden andere regels.

Welke hond kan mee op reis?

De meeste maatschappijen hebben de regel dat je hond in de cabine mee mag in een speciale hondentas die onder de stoel voor je past (zie hier voor honden tassen). Is jouw hond, zoals de meeste honden, te groot om in de cabine mee te mogen, dan kan hij in de laadruimte vervoerd worden.

Welke honden muilkorven?

De muilkorfplicht gaat gelden voor 21 hondenrassen die op de landelijke lijst van gevaarlijke honden staan. Voorbeelden zijn de pitbull, rottweilers en bull mastiffs. Acht andere rassen, zoals de boxer, moeten een muilkorf op als ze geen aantoonbare stamboom hebben.

Kan een hond nog blaffen met een muilkorf?

Wanneer je een muilkorf gebruikt tegen het blaffen zal het blaffen misschien afnemen, maar zal de hond op een andere manier proberen zijn boodschap over te brengen. Probeer er dus altijd achter te komen wat de reden is dat je hond zoveel blaft. Sommige honden zijn echte alleseters, maar dan ook echt alles.