Is het verstandig om naar Turkije op vakantie te gaan?

Is het verstandig om naar Turkije op vakantie te gaan?

Het reisadvies voor Turkije is geel, met uitzondering van de Turkse grensgebieden met Syrië en Irak. Deze krijgen een rood reisadvies. Het is te gevaarlijk om naar deze grensgebieden te reizen. U kunt op dit moment reizen naar Turkije, maar let op er zijn inreisbeperkingen door corona voor reizigers vanuit Nederland.

Hoe veilig is Turkije voor vrouwen?

Is het veilig om als vrouw alleen door Turkije te reizen? Voor vrouwen is het zeker veilig om alleen door een stad te zwerven. Turkije is een overwegend Islamitisch land, dus als vrouw moet je je daarom wel aanpassen qua kleding.

Kan je naar Istanbul?

Reisdocumenten & visa. Als u naar Turkije reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Uw paspoort of ID-kaart moet minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Turkije.

Waarom is Turkije nog oranje?

Waarom staat Turkije nog altijd op code oranje als het om reizen gaat, terwijl de grootse Corona brandhaarden van Europa al enkele weken op code geel staan? Bij code oranje mag je alleen noodzakelijke reizen maken. Daarnaast is het aantal Corona besmettingen in de Turkse badplaatsen extreem laag.

Waarom blijft Turkije oranje?

Hoe krijg je de Turkse nationaliteit?

Ten eerste dient de aanvrager tenminste 18 jaar of ouder te zijn en de laatste 5 jaar onafgebroken in Turkije te hebben gewoond. Indien de aanvrager getrouwd is met een Turk(se) is 3 jaar al voldoende. Verder dient de aanvrager geen strafblad te hebben en in goede gezondheid te verkeren.

Kunnen we in september weer naar Turkije?

Het weer in Turkije in september is behoorlijk warm. Op warme dagen als deze, met minimaal 20°C graden en temperaturen van maximaal 24°C graden, is het belangrijk om veel water te drinken en koel te blijven. Je kunt ongeveer de helft van de maand september regen verwachten in Turkije.