Is grafische rekenmachine programmeerbaar?

Is grafische rekenmachine programmeerbaar?

Een grafische rekenmachine is een rekenmachine waarmee je een grafiek kunt plotten en vergelijkingen kunt oplossen. De meeste grafische rekenmachines zijn programmeerbaar. Deze rekenmachines worden vaak gebruikt op het voortgezet onderwijs voor wiskunde, natuurkunde en scheikunde.

Wie heeft de grafische rekenmachine uitgevonden?

Casio bracht in 1985 met de Casio fx-7000G de eerste grafische rekenmachine op de markt. Een andere belangrijke producent is Texas Instruments. In 2017 bracht het Franse bedrijf NumWorks eveneens een grafische rekenmachine uit.

Hoe zet je games op je grafische rekenmachine?

Download en installeer TI-Connect. TI-Connect is de software die je nodig hebt om programma’s over te zetten naar een Texas Instruments grafische rekenmachine. Je kunt TI-Connect downloaden van https://education.ti.com/en/products/computer-software/ti-connect-sw.

Wat is een niet programmeerbare rekenmachine?

Rekenmachines: alleen een niet-programmeerbare rekenmachine (dus een rekenmachine waarin niet tevoren formules langdurig zijn op te slaan) mag worden gebruikt. Rekenmachines als de Casio FX-82MS, ook de FX-82MS 2nd edition, of de Texas Instruments TI-30 zonder ‘Multiview’ en alle eenvoudiger typen zijn toegestaan.

Welke Casio rekenmachine?

De CASIO REKENMACHINE FX82EX is een geschikte rekenmachine voor al het gebruik op de middelbare school. In het bijzonder is deze rekenmachine goed in het visualiseren van je berekeningen, met name dankzij het grote scherm dat beschikt over een hele hoge resolutie.

Wat is een programmeerbaar rekenmachine?

Een grafische rekenmachine is een rekenmachine waarmee het mogelijk is een grafiek te plotten en vergelijkingen (numeriek) op te lossen. De meeste grafische rekenmachines zijn ook programmeerbaar.

Hoe werkt een rekenmachine?

Bij de som ‘4 x 4’ . gaat dit als volgt: 4 x 4 = 4 + 4 + 4 + 4 = 1 + 1 + 1 + 1 + 1 + 1 + 1 + 1 +1 + 1 + 1 + 1 +1 + 1 + 1 + 1 = 16. De rekenmachine maakt de getallen dus steeds kleiner, totdat alleen maar de getallen 1 overblijven. Deze telt de rekenmachine dan bij elkaar op.

Wat is een rekenmachine?

Zie Rekenmachine (doorverwijspagina) voor andere betekenissen van Rekenmachine. Een rekenmachine (of calculator) is een apparaat waarop berekeningen kunnen worden uitgevoerd. Een rekenmachine is geen algemeen programmeerbare computer, hoewel er in sommige modellen wel eenvoudige functies kunnen worden geprogrammeerd.

Wat was de eerste werkende rekenmachine?

Maar een brand verwoestte het apparaat voordat het klaar was en Schickard liet het erbij zitten. De uitvinder van de eerste werkende rekenmachine was daarom de pas 22-jarige Franse wetenschapper Blaise Pascal, in 1645.

Hoe gaat de historie van de rekenmachine terug?

De historie van de rekenmachine gaat ver terug. Al in de 17e eeuw werd de allereerste rekenmachine ontwikkeld. Wilhelm Schickard was in 1623 de bouwer. In de jaren daarna kwamen er meerdere varianten van de calculator, zo maakte Blaise Pascal er één die ook kon vermenigvuldigen en delen.

Wat was de eerste elektronische rekenmachine?

Met de Addiator kon men rekenen tot 10.000 eenheden en met 2 cijfers na de komma. Vanaf 1954 kwam de eerste elektronische rekenmachine; ze was nog steeds erg duur en groter dan menig moderne computer. Het apparaat heette de Facit AB en kende een groot succes.