Inhoudsopgave
Is geneeskunde technisch?
De bachelor Technische Geneeskunde is een technisch-medische opleiding, waarin je als een geneeskundige vertrouwd raakt met anatomie, fysiologie en pathologie, terwijl je als een technoloog – met behulp van veel wiskunde, natuurkunde en biologie – thuis raakt in de werking van bijvoorbeeld licht, elektriciteit, geluid …
Wat is het verschil tussen geneeskunde en Technische Geneeskunde?
Bij de opleiding Klinische Technologie komt dus naast geneeskunde ook veel techniek (in de vorm van wiskunde en natuurkunde) kijken, dit in tegenstelling tot de opleiding Geneeskunde. Vanwege deze expertise maakt de klinisch technoloog deel uit van het behandelteam.
Wat kan je worden met Technische Geneeskunde?
Na de master Technische Geneeskunde een baan vinden Je kunt na je studie bijvoorbeeld aan de slag op een afdeling cardiologie, neurologie, radiologie, nucleaire geneeskunde, of op de intensive care. Hier lever je een bijdrage aan de diagnostiek of behandeling van complexe patiënt-specifieke casussen.
Wat verdient een technisch geneeskundige?
Salaris technisch geneeskundige Als klinisch technoloog kun je minimaal rekenen op een bruto salaris van zo’n € 2.875,- per maand. Dit kan oplopen tot € 4.915,-. Dit is exclusief 8 procent vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Dit zijn salarisindicaties voor 2020.
Hoeveel Aanmeldingen Technische Geneeskunde?
Voor het studiejaar 2022-2023 zijn er 150 studieplaatsen beschikbaar voor de opleiding Technische Geneeskunde. De selectieprocedure bestaat uit twee rondes. Uit de eerste ronde gaan maximaal 350 kandidaten door naar de tweede ronde. De selectieprocedure bestaat altijd uit beide rondes.
Wat wordt je met klinische technologie?
Als afgestudeerd Klinisch Technoloog kun je bijvoorbeeld terecht bij een medische instelling als een (academisch) ziekenhuis, een gespecialiseerd medisch instituut of een andere zorginstelling. Je kunt ook aan de slag in de medische industrie of bij een universiteit of onderzoeksinstituut.
Wat doe je als klinisch technoloog?
De klinisch technoloog is een specialist in een bepaalde medische technologie. Vanwege deze expertise maakt hij/zij deel uit van het behandelteam, maar de behandelend arts ziet als eerste de patiënt en roept de hulp in van een klinisch technoloog voor zijn specifieke technisch medische kennis.
Hoeveel Aanmeldingen Geneeskunde 2022-2023?
Er is plaats voor 250 eerstejaars voor studiejaar 2022-23. Je kunt je aanmelden tot en met 15 januari 2022 als je voldoet aan de landelijke toelatingseisen. Het doel van selectie en plaatsing is om de juiste persoon op de juiste plek te krijgen.