Is gedroogd fruit even gezond als vers fruit?

Is gedroogd fruit even gezond als vers fruit?

Gedroogd fruit is geen alternatief voor vers fruit. Dit komt onder meer doordat gedroogd fruit geen vitamine C meer bevat, deze vitamines gaan namelijk verloren tijdens het droogproces. Wel bevat gedroogd fruit vaak andere voedingsstoffen zoals vitamine B1, B6, ijzer, foliumzuur, kalium en vezels.

Hoeveel calorieën zitten er in gedroogd fruit?

1 stuk (11 gram) gedroogd fruit, overig bevat:

Energie 22 kcal
– waarvan suikers 2,9 g
Vezels 0,1 g
Eiwit 0,1 g
Zout 0 g

Hoe wordt zonnebloemolie gemaakt?

Hoe wordt zonnebloemolie gemaakt? De zaden van de zonnebloem worden geperst met een hydraulische draaipers, of expeller. Eén persing door de draaipers levert koudgeperste virgine-olie op. Deze vorm blijft het dichtst bij de natuur, en mag niet warmer worden dan 30 graden.

Wat is een zonnebloempitolie?

Zonnebloemolie wordt geperst uit de pitten van de zonnebloem (Helianthus annuus). Een zonnebloempit bevat tussen 39% en 49% olie. Het is een heldere, vrij dunne, vloeibare plantaardige olie, met veel vitamine E, een laag gehalte aan verzadigd vet en een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren (omega 6 en 9).

Wat is High Oleic-zonnebloemolie?

High oleic-zonnebloemolie bevat veel minder omega 6 en is daarmee een veel gezondere keuze. Omdat de high oleic-variant nog niet goed te verkrijgen is, raad ik je aan de volgende oliën en vetten te gebruiken. Bakken en braden: kokosolie. Koud, bijvoorbeeld als smaakmaker of (salade)dressing: extra vergine olijfolie.

Waarom heeft gedroogd fruit meer calorieën?

Gedroogd fruit bevat wel meer suikers en (daardoor) ook meer calorieën in vergelijking met vers fruit. Soms wordt er tijdens het drogen extra suiker aan toegevoegd om de zoete fruitsmaak te behouden. Dat betekent dat de suikers in gedroogde vruchten niet altijd ‘natuurlijk’ zijn.