Hoeveel transportbedrijven zijn er?

Hoeveel transportbedrijven zijn er?

Het aantal transportbedrijven in Nederland is 62.283. Bijna één op de vijf Nederlandse transportbedrijven is gevestigd in Zuid-Holland (25%). Op de tweede plaats staat Noord-Holland (23%). Ook in Noord-Brabant (14%) zijn veel transportbedrijven te vinden.

Hoeveel koeriersbedrijven zijn er in Nederland?

Op 1 januari 2021 telt Nederland bijna 15.000 transport- en koeriersbedrijven met een vergunning voor beroepsgoederenvervoer over de weg. Lees meer over de ontwikkeling van het aantal bedrijven en de bedrijfsomvang.

Waar wonen de meeste vrachtwagenchauffeurs in Nederland?

Friesland. Dit onderzoek wijst uit dat we in Friesland de beste chauffeurs van Nederland kunnen vinden.

Hoeveel koeriers zijn er?

Aantal koeriers Sinds 2008 is het aantal koeriersbedrijven met 55 procent gegroeid, naar 6,6 duizend. Deels gaat het daarbij om pakketbezorgers die eerst in vaste dienst waren en later als zelfstandige zijn gaan werken. Ongeveer 5,3 duizend koeriersbedrijven hebben één werkzame persoon.

Wat is een vrachtwagenchauffeur?

Wat is een Vrachtwagenchauffeur? Een Vrachtwagenchauffeur rijdt in opdracht een bepaalde lading van de ene plek naar de andere. Dit moet vaak binnen strakke planning gebeuren (bijvoorbeeld bij bederfelijke waar of bij spullen die nodig zijn voor een bepaald evenement).

Hoe houdt de vrachtwagenchauffeur de wagen schoon?

Voordat hij vertrekt houdt de Vrachtwagenchauffeur toezicht bij het laden (en evt. lossen) en controleert hij de lading en de vrachtwagen. Op de eindbestemming ziet hij toe op het lossen van de lading. Indien nodig verricht hij onderhouds- of reparatiewerkzaamheden aan zijn wagen. Ook houdt hij deze schoon.

Wat is het salaris van een vrachtwagenchauffeur?

Het salaris van een Vrachtwagenchauffeur zal ongeveer tussen de €1600 en €2300 per maand liggen. Hierbij geldt wel dat men extra betaald krijgt voor overwerk, werk in het buitenland, werk in het weekend, enzovoorts. Hiermee wordt het salaris behoorlijk aangevuld.