Hoeveel procent van de mensen wil geen kinderen?

Hoeveel procent van de mensen wil geen kinderen?

Toch krijgt inmiddels meer dan 20% van de vrouwen in Nederland geen kinderen. Meer dan de helft kiest hier bewust en vrijwillig voor (1). Het percentage onder hoogopgeleiden ligt nog hoger. Ruim een kwart van de hoogopgeleide vrouwen blijft namelijk kinderloos.

Hoeveel procent bewust kinderloos?

Kinderen zijn minder nodig En dat vertaalt zich in harde cijfers. Onderzoek van dagblad Trouw en het CBS laat zien dat onder Nederlandse vrouwen van zestig jaar 5,5 procent bewust geen kinderen heeft. Bij vrouwen van 45 jaar oud ligt dat getal al op 8,5 procent.

Wat je verliest als je geen kinderen hebt?

2. Een motief om in leven te blijven. Uiteraard zijn er uitzonderingen, maar toch: het leven lijkt meer waard te worden als er een nieuwe generatie bij komt. Veel ouders stoppen met roken als ze een kind willen of krijgen en blijven minder roken en drinken zolang ze hun nageslacht als voorbeeld dienen.

Hoeveel procent van de bevolking heeft kinderen?

Van de circa 17,5 miljoen Nederlanders is in 2021 bijna 4,9 miljoen jonger dan 25 jaar. Dit komt neer op circa 28 procent van de bevolking. Hoewel de totale bevolking over de jaren gestegen is laat het aandeel kinderen en jongeren over de laatste decennia een aanzienlijke daling zien.

Hoeveel mensen spijt van kind?

Eén op de tien moeders heeft weleens spijt van het moederschap, blijkt uit onderzoek van LINDA.nl. Pauline* (49) hoort bij die tien procent en zou haar vier kinderen (15, 18, 20 en 21) eigenlijk liever níét hebben.

Wat als je geen oma wordt?

Ook zijn er vaak ouders van een kind dat géén grootouders meer heeft, op zoek naar een bonusoma of -opa. Een mooie manier om toch te genieten van het plezier van een kind en een gezin te kunnen helpen.

Wat doen mensen zonder kinderen?

Ze gaan regelmatig zomaar een weekendje weg en appen je dan terplekke allemaal hippe hotspots door, waarvan je zeker weet dat jij er nooit zult komen. Sinterklaasavond vieren ze met heel veel vrienden en drank en er is niemand die overprikkeld raakt, een woeste driftbui krijgt en met proppen pakpapier gaat smijten.

Hoe ga je er mee om dat je nooit kinderen krijgt?

Gevolgen van de ziekte. Sommige mensen hebben de ziekte zelf en kunnen daardoor niet goed voor een kind zorgen. Of zij hebben bij zichzelf, hun partner of in hun familie gezien hoeveel zorg, pijn en/of verdriet de aandoening heeft veroorzaakt. Dat kan ook een reden zijn om geen kinderen te krijgen.