Hoeveel geluid mag een Harley maken?

Hoeveel geluid mag een Harley maken?

Hiervoor heeft de RDW richtlijnen opgesteld. De cilinderinhoud van de motorfiets is daarbij leidend. Zo mag een motorfiets tot 80 cc maximaal 91 dB(A) geluid produceren terwijl een motor met meer dan 1000 cc tot wel 106 dB(A) mag produceren.

Hoeveel decibel Harley?

Model Geregistreerd stationair geluidsniveau
Harley-Davidson FXDR 14 97 dB(A)
Harley-Davidson 1200 Custom 99 dB(A)
Harley-Davidson Sportster Forty Eight 99 dB(A)
Kawasaki Z 900 97 dB(A)

Hoeveel decibel mag een scooter hebben?

Bromfietsen mogen in de nabijheid van de uitmonding van het uitlaatsysteem geen hoger geluidsniveau kunnen produceren dan 97 decibel. Voor snorfietsen is dit geluidsniveau bepaald op 90 decibel of de waarde op het kentekenbewijs plus 2 decibel.

Hoeveel decibel mag je?

Tussen 1980 en 2016 is het toegestane rijdend geluidsniveau van nieuwe auto’s al van 84 decibel naar 72 decibel gedaald. Vanaf dit jaar (per 1 september 2020) gaat de algemene limiet omlaag naar 70 decibel.

Hoeveel dB mag je uitlaat?

Bij de APK-keuring mag de auto dus niet meer dan 81 decibel maken. De keurmeesters volgen nauwkeurige richtlijnen om het geluid van je uitlaat te meten. Zo moet de microfoon op een bepaalde afstand en hoek van de uitlaat staan en moet het omgevingsgeluid (wind etc.) minder dan 10 decibel zijn.

Hoeveel dB maakt mijn motor?

Heeft je motor geen maximaal aantal dB(A) geregistreerd staan?

Cilinderinhoud t/m Maximum toegestane waarde
500 cm3 97 dB(A)
750 cm3 100 dB(A)
1000 cm3 103 dB(A)
> 1000 cm3 106 dB(A)

Hoe snel mag een scooter op de rollenbank?

Een snorfiets mag tot 35 kilometer per uur gaan op de rollerbank. Vanaf 35 kilometer per uur wordt een proces-verbaal opgemaakt. Let op, bij een eventuele radarcontrole wordt gaan we uit van de snelheden die daar officieel gereden mogen worden.

Hoe hard mag een brommer klinken?

Het geluid wordt gemeten in decibel: Rond de uitlaat mag jouw scooter of bromfiets maximaal 97 decibel aan geluid maken. Voor snorfietsen is dit 90 decibel of de waarde op het kentekenbewijs plus 2 decibel.

Hoe decibel meten motor?

Statische meting Daarbij wordt het uitlaatgeluid gemeten op 50 cm afstand van de uitlaatmond, bij een per merk en type vastgesteld toerental. De bij die meting vastgestelde waarde komt in het kentekenregister te staan en wordt ook vermeld op het VIN-plaatje van je motor: zie de foto hieronder.