Hoe word je bouwkundig inspecteur?

Hoe word je bouwkundig inspecteur?

Je beschikt over MBO+/HBO werk- en denkniveau verkregen op basis van relevante werkervaring en bouwkundige opleiding. In het kader van de opleveringskeuring is (parate) kennis van het bouwbesluit noodzakelijk.

Wat doet een bouwkundig inspecteur?

Een bouwinspecteur of bouwkundig inspecteur houdt zich bezig met het inspecteren en onderzoeken van constructies om te bepalen hoe degelijk een constructie is en of deze voldoet aan de specificaties en regelgeving.

Wat is een bouwkundige keuring?

Een Bouwtechnische keuring is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze keuring krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van de woning en inzage in de kosten om het huis in goede staat te brengen.

Wat is bouwinspectie?

Bij oplevering van nieuwbouw, groot onderhoud of renovatie geeft een bouwinspectie zekerheid over de vraag of het werk volgens afspraak is verricht. Overheden, bedrijven, waterschappen, corporaties en vastgoedeigenaren schakelen vaak SHR in voor een bouwinspectie.

Wat wordt er onderzocht bij een bouwkundig onderzoek?

De keuring betreft een beoordeling van de volgende elementen: Fundering, kruipruimte (beperkt) en vloeren. Riolering, ventilatie, leidingwerk in kruipruimte. Bouwkundige staat van vloeren, muren, metselwerk, voegwerk en lateien.

Waarom een bouwkundige keuring?

Een bouwtechnische keuring laat je uitvoeren omdat je dan precies weet wat je koopt. Je weet hoe de staat van de woning is en krijgt inzicht in wat het kost om eventuele gebreken te verhelpen en de woning in redelijke tot goede staat te krijgen.

Wat valt er onder een bouwtechnische keuring?

Wat controleert een bouwkundige keuring?

Vloeren, muren, plafonds en metselwerk. Constructie, denk hierbij aan de kapconstructie en het dakbeschot. Trappen, hekwerken en balustrades in de woning. Conditie van een eventuele dakkapel, kozijn, lood, maar ook dakramen.

Is bouwkundige keuring verstandig?

Een bouwkundige keuring kan u voor onaangename verrassingen behoeden. Zeker bij oudere huizen is een onderzoek naar de bouwkundige staat absoluut aan te raden. Maar ook bij jongere woningen kan het verstandig zijn om een keuring te laten plaatsvinden. Al is het maar voor de zekerheid.