Hoe werkt milieuzone Duitsland?

Hoe werkt milieuzone Duitsland?

De milieuzones (Umweltzonen) worden met borden aangegeven. Alle auto’s, campers, bussen, vrachtwagens, op alle brandstofsoorten (zelfs elektrische), moeten binnen de milieuzones een sticker hebben. Dit geldt ook voor auto’s met een buitenlands kenteken. Er bestaan drie kleuren stickers: groen, geel en rood.

Wat is een Green badge?

Wat is een milieusticker Een milieusticker, ook wel Umweltplakette of eco-sticker, is een insigne dat je nodig hebt om je auto te markeren als je sommige steden in Duitsland betreedt. Het is wettelijk verplicht deze sticker te hebben, omdat het laat zien hoeveel jouw auto het milieu vervuilt.

Kan ik in Duitsland een milieusticker kopen?

Indien u niet in Nederland woonachtig bent maar wel beschikt over iDEAL, kunt u gewoon een milieusticker bestellen in de Online shop. In overige gevallen kunt u de Umweltplakette aankopen bij uw dichtstbijzijnde ANWB-winkel of een TÜV-station in Duitsland.

Waar koop je een milieusticker in Duitsland?

Milieusticker Duitsland direct afhalen bij tankstation of kopen

  • Autooverdegrens (online bestellen voor €12,50)
  • Sommige tankstations in Duitsland (vooral de grote en die van DEKRA of TÜV)
  • Duitse vestigingen.
  • Rdw.
  • Anwb.
  • Direct afhalen bij het Grenswisselkantoor (GWK)

Waar kan ik een milieuvignet voor Duitsland kopen?

Het Duits milieuvignet kun je ook in Duitsland kopen in de Dekra of TÜV-kantoren en in garages die de bevoegdheid hebben om een uitlaatgastest uit te voeren. Dit kan echter uitsluitend in de garages (Autohaus ) in de steden waar een vignet van toepassing is.

Wat als je geen milieusticker hebt Duitsland?

Heb je geen milieusticker, heb je een oude rode sticker of rijdt je met een gele sticker in een Umweltzone waar de groene sticker verplicht is? Dan riskeer je een boete van €100. Soms krijg je als toerist met een niet-Duits nummerbord eerst een waarschuwing, maar ook dan zul je alsnog de Umweltzone moeten verlaten.