Hoe werkt infrarood licht?

Hoe werkt infrarood licht?

Een infraroodlamp straalt infrarood licht uit. De golflengten van infrarode stralen worden omgezet in een comfortabele warmte. Hoe korter de infraroodstralen, hoe krachtiger de werking van het infrarode licht. Met name bij een infrarood-lamp met infrarood A-stralen (korte golf) dringt de warmte diep door in de huid.

Wat doet infrarood licht met je huid?

Stralen stimuleren miljarden cellen in de huid De huid zal de infraroodstraling absorberen en omzetten in warmte. Anders gezegd: de aangename stralingswarmte van de infraroodstralers dringt door tot diep in de huid. Het zorgt ervoor dat de miljarden huidcellen rechtstreeks gestimuleerd worden.

Waar op letten bij infrarood lamp?

Waar op letten bij het kopen van een infraroodlamp?

  • Type straling. De verschillende golflengtes waarmee de beste infraroodlampen zijn uitgerust, zorgen ervoor dat je precies weet hoever de warmte kan doordringen.
  • Vermogen. De meeste infraroodlampen hebben een vermogen rond de 300 Watt.
  • Extra’s.

Wat is een infrarood paneel?

In het geval van infrarood panelen wordt er meestal een carbondoek toegepast. Dit is een koolstofvezel waar elektriciteit doorheen wordt geleid om infrarood straling op te wekken. De achterzijde van het paneel wordt geïsoleerd en aan de voorzijde wordt een voorplaat aangebracht, vaak van metaal of glas.

Kan je infrarood zien op tv?

Infrarood kan je misschien niet zien, maar je kan het wel voelen. En je kan ook aan de hand van bijvoorbeeld de infrarood bediening van je tv zien dat de straling ook op afstand werkt.

Wat is infrarood vloerverwarming?

Bij Infrarood vloerverwarming is een vergelijkbare carbon vezel gevangen tussen 2 lagen PE folie. Ook hier wordt infrarood straling opgewekt door stroom door de carbon vezel te leiden. De folie is zeer dun (0,3 mm) en is dus overal toe te passen.