Hoe werkt het krijgen van een kunstgebit?

Hoe werkt het krijgen van een kunstgebit?

Een kunstgebit, hoe gaat dit met betrekking tot de voorbereiding? Bij een volledig kunstgebit worden overgebleven tanden en kiezen getrokken. Nog voordat dit gebeurt zal de tandarts een afdruk van het gebit maken. Hiermee bepaalt de tandarts of tandprothecius de vorm, beet maar ook de kleur van het kunstgebit.

Hoe lang moet je wachten op een kunstgebit?

Het herstel van uw gebit neemt doorgaans zes tot acht weken in beslag. Tijdens deze periode biedt men u een tijdelijke gebitsprothese, in de vorm van verschillende bruggen. Zo kunt u blijven eten en glimlachen!

Wat zijn de nadelen van een kunstgebit?

Nadelen van een klikgebit

  • Het plaatsen van implantaten is een operatieve ingreep.
  • Er bestaat een kleine kans dat de implantaten niet vastgroeien in het kaakbot.
  • Implantaten zijn gevoelig voor ontstekingen.
  • Om ontstekingen te voorkomen moet u goed poetsen. Dit kan lastig zijn door de metalen implantaten.

Kan iedereen een kunstgebit krijgen?

In principe moet gezegd worden dat iedereen een klikgebit kan nemen. Er moet wel voldoende bot zijn om de implantaten te plaatsen. Waar te weinig bot aanwezig is, kan worden bijgeplaatst.

Hoe zit een prothese vast?

Dit touwtje zit vastgeschroefd aan het uiteinde van de liner die u om uw stomp draagt. Het touwtje loopt naar buiten door een opening in de bodem van de prothesekoker. Door aan het touwtje te trekken, wordt de stomp de prothesekoker ingetrokken. Wanneer de stomp juist in de koker zit, zet u het touwtje vast.

Wie maakt de beste kunstgebitten?

Bent u toe aan een nieuw kunstgebit? U kunt daarvoor het beste naar een tandprotheticus of een tandtechnicus gaan. De tandtechnicus is een tandheelkundig expert en helpt u met het juiste proces om de ideale vormgeving van het gebit te bepalen en kan uit ervaring en expertise aangeven wat voor u de beste keuze is.