Hoe werkt de Samenreiskorting?

Hoe werkt de Samenreiskorting?

Met Samenreiskorting krijg je 40% korting op je ritprijs in de daluren. Zet Samenreiskorting aan in de NS-app, in Mijn NS of laad het op je OV-chipkaart via de NS-kaartautomaat. Heb je zelf een NS-abonnement? Dan mag je ook maximaal 3 bekenden met je mee laten reizen.

Hoe krijg je Samenreiskorting?

Houd de OV-chipkaart van de medereiziger voor de kaartlezer (met het OV-chipkaartlogo) rechtsonder op de NS-kaartautomaat. Kies voor ‘Samenreiskorting’ en vervolgens voor de gewenste klasse. Er is geen klassewissel nodig indien u kiest voor een andere klasse waarin uw medereiziger standaard reist.

Hoe reis je mee met 40% korting?

Dan mag u in de daluren met 40% korting meereizen. Het Samenreisticket Dagretour Dal is alleen geldig in dezelfde klasse en op hetzelfde traject als de persoon met het NS-abonnement. Het ticket is alleen geldig in de daluren: op doordeweekse dagen tot 6.30 uur, tussen 9.00 en 16.00 uur en na 18.30 uur.

Wat is een Samenreisticket?

Ga je samen reizen met iemand met een NS-abonnement (uitgezonderd KidsVrij) of Studentenreisproduct? Dan mag je in de daluren met 40% korting meereizen.

Kun je met anonieme OV kaart meereizen met korting?

Nee, dit kan niet omdat er geen leeftijd bekend is van de reiziger. Op een anonieme kaart kun je ook geen persoonlijke kortingsproducten zetten.

Hoe gebruik je een Meereiskaart?

Hoe werkt het precies? Als je gebruik wilt maken van het meereiskaartje, dan werkt het als volgt: Reiziger 1: Deze betalende reiziger checkt gewoon in met zijn ov-chipkaart (en is 12 jaar of ouder). Reiziger 2: Checkt in- en uit met het meereiskaartje, en dus niet met zijn ov-chipkaart.

Hoe werkt Samenreiskorting NS Flex?

Je reist meteen met 40% korting in de daluren. Je korting is de hele dag geldig tot 4.00 uur de volgende dag. 35 minuten na het uitchecken gaat Samenreiskorting automatisch uit. Let op: voor Samenreiskorting heb je minimaal € 10 saldo nodig.