Hoe was je skibroeken?

Hoe was je skibroeken?

Skikleding wassen in het kort

  1. Koop speciaal wasmiddel.
  2. Zorg dat je wasmachine helemaal schoon is.
  3. Ritsen en klittenband sluiten.
  4. Doe de skikleding binnenste buiten in de machine.
  5. Voeg het wasmiddel toe.
  6. Indien nodig na het wassen met een waterdicht middel behandelen.
  7. Skikleding goed laten drogen voordat je het opbergt.

Wat is een Sneeuwvanger in een jas?

Onmisbaar in elke ski-jas: de sneeuwvanger. Dit is een elastische band aan de binnenzijde van de jas die de sneeuw houdt waar het hoort: namelijk op de piste en niet in je jas! Deze band kun je vaak met druknopen of klittenband goed op je middel laten aansluiten.

Hoe kun je het beste skikleding wassen?

Gebruik een speciaal wasmiddel Het is verstandig om voor het wassen van skikleding niet het wasmiddel te gebruiken dat je ook voor je normale kleding gebruikt. Doe je dit toch, dan kan dit het ademende en waterafstotende vermogen van de kleding aantasten.

Kan je skibroeken wassen?

Gebruik een fijnwasmiddel en geen wasverzachter. Kies een fijnwasprogramma op een lage temperatuur. Die lage temperatuur is beter voor je kleding en ook voor het milieu. Je skipully kun je het beste aan de waslijn laten drogen.

Waar skipas in jas?

Het duurste onderdeel van je reis is wellicht de skipas. Deze heb je nodig om gebruik te kunnen maken van de liften en draag je dus de hele tijd met je mee. In je ski-jas zit meestal op de linkerarm of aan de binnenzijde, ook links een vakje waarin je deze kunt bewaren.

Wat zijn goede skijassen?

De kenmerken voor een goede ski-jas zijn dat het jack wind- en waterdicht moet zijn. Hoe hoger de waterdichtheidskolom hoe meer wind- en waterdicht de jas is. Vooral als je een beginnende skiër bent is het verstandig om een goede wind- en waterdichte jas te kopen aangezien je waarschijnlijk vaak valt.

Was en impregneermiddel skikleding?

Skikleding wassen en reinigen doe je met de hoogwaardige reinigings- en impregneermiddelen van Nikwax en Holmenkol. Je skikleding, schoeisel en ski uitrusting gaan door middel van deze producten langer mee. Je skikleding wassen met deze middelen kan in de wasmachine, in een handwas of met een spray.