Hoe voelt shockwave therapie?

Hoe voelt shockwave therapie?

De behandeling zelf kan vrij pijnlijk zijn, maar elke patiënt ervaart dit weer anders.. De geluidsgolven (een soort hard tik-geluid) kunnen behoorlijk stevig aankomen, zeker in het begin van de behandeling. De intensiteit kan echter aangepast worden aan de pijngrens van de patiënt.

Hoe pijnlijk is shockwave?

Antwoord: Shockwavetherapie is over het algemeen niet pijnlijk. Het kan wel gevoelig zijn. Hoe “vervelend” de shockwave aanvoelt hangt af van de locatie en de ernst van uw aandoening. U hoeft niet bang te zijn voor de shockwave, de therapeut zal altijd in samenspraak met u bepalen hoe intensief er behandeld kan worden.

Wat gebeurt er bij shockwave therapie?

Shockwaves versnellen het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren, ze stimuleren de stofwisseling en verbeteren de bloedcirculatie.

Is shockwave therapie effectief?

De fysiotherapeut kan shockwave therapie inzetten om pijn in spieren en pezen te behandelen. Deze methode is door meerdere wetenschappelijke studies als zeer effectief bestempeld. Met shockwave therapie wordt de pijn rechtstreeks bij de oorsprong bestreden, zonder medicatie of chirurgie.

Hoe snel werkt shockwave therapie?

Na gemiddeld vier tot vijf behandelingen merkt uw patiënt al het resultaat met shockwave therapie. Bewegen gaat makkelijker en de chronische pijn blijft weg. De resultaten van shockwave therapie zijn wetenschappelijk aangetoond.

Wat zijn de nadelen van shockwave therapie?

Het grootste nadeel is dat de behandeling vaak als pijnlijk wordt ervaren. De huid kan ook wat rood worden en heel soms een kleine blauwe plek ontstaan. Verder zijn er wel een paar gevallen wanneer shockwave therapie niet ingezet mag worden bijvoorbeeld bij een ernstige afwijkingen bij de bloedstolling.

Hoe snel werkt Shockwave?

Hoe snel resultaat Shockwave?

In de meeste gevallen zullen 3 tot 5 behandelingen nodig zijn. Tussen de behandelingen zit een periode van 5 tot 10 dagen. Hoeveel behandelingen je uiteindelijk nodig hebt om de klacht helemaal te verhelpen, is echter ook afhankelijk van jouw eigen herstelmechanisme en hoe jouw lichaam reageert op de behandelingen.

Welke verzekering vergoed shockwave therapie?

Shockwave therapie wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Shockwave therapie valt onder de behandelmethodes van de fysiotherapeut. Om de kosten vergoed te krijgen zul je dus een aanvullende zorgverzekering met fysiotherapie moeten afsluiten.

Hoe duur is shockwave therapie?

Kosten shockwave therapie Onderzoekers stellen dat het optimale resultaat van shockwave therapie wordt bereikt bij 2 tot 6 behandelingen. De kosten voor één behandeling bedragen ongeveer 75 euro. Een behandeltraject kost dus doorgaans zo’n 150 tot 450 euro.

Wat is Schokgolftherapie?

Schokgolftherapie voor een ontstoken peesblad onder de voet De techniek van ESWT werkt met schokgolven. Dit zijn sterke, ultrasone geluidsgolven die de zachte weefsels binnendringen en kleine microtraumata (letseltjes) veroorzaken. Hierdoor wordt het weefsel van het peesblad gestimuleerd om zichzelf te gaan herstellen.

Wat als shockwave therapie niet helpt?

Behandelingen met shockwave-therapie zijn minder geschikt bij een tennisarm of golferselleboog. Voor deze aandoeningen is bijvoorbeeld een echogeleide injectie met PRP effectiever. Ook voor schouder- en heupklachten is shockwave-therapie niet erg effectief.