Hoe vervang ik de batterij van rookmelder?

Hoe vervang ik de batterij van rookmelder?

In deze 5 stappen vervang je de batterij van een rookmelder.

  1. Stap 1: haal de rookmelder van het bevestigingsplaatje.
  2. Stap 2: verwijder de lege batterij.
  3. Stap 3: plaats een nieuwe batterij.
  4. Stap 4: maak de rookmelder weer vast aan het bevestigingsplaatje.
  5. Stap 5: test de rookmelder met de testknop.

Hoe reset ik de rookmelder?

Het eerste wat je moet doen is gewoon de resetknop ingedrukt houden. Als dat niet werkt en het helse piepen doorgaat, moet u de batterijen of de batterij vervangen. Let op: in plaats van steeds “batterijen of batterij” te schrijven, gaan we voor batterijen. Als er maar één batterij is, dan kom je er wel achter.

Wat moet je doen als je rookmelder piept?

Als deze namelijk bijna leeg is, gaat jouw rookmelder piepen als teken dat er een nieuwe batterij in moet. Een rookmelder waar een lege batterij in zit, doet namelijk niet zoveel, terwijl hij juist zo’n belangrijke taak heeft. Probeer er dus even een nieuwe batterij in te doen en controleer of het piepje stopt.

Kan je een rookmelder afzetten?

Indien het alarm van de rookmelder per ongeluk afgaat door bijvoorbeeld sigarenrook of een walmende kaars, dan kunt u het alarm stoppen door de testknop in te drukken totdat het signaal stopt. U schakelt daarmee de rookmelder uit voor een periode van 15 minuten. Daarna werkt de rookmelder automatisch weer normaal.

Hoe weet je of batterij rookmelder leeg is?

De batterij is leeg Als de batterij bijna leeg is, piept de rookmelder af en toe om dit aan te geven. In de handleiding van je rookmelder lees je hoe vaak de rookmelder deze pieptoon geeft. Heb je een rookmelder met vervangbare batterijen? Vervang dan de batterij.

Kun je een rookmelder afdekken?

Plak gewoon een strook schilderstape over de sensorkamer van de rookmelder, of wikkel hem in met een douchemuts of plastic zak en zet hem vast met een elastiekje. Vergeet niet de geïmproviseerde afdekking te verwijderen zodra je klaar bent om er zeker van te zijn dat de rookmelder goed werkt in geval van nood.