Hoe start je een eigen radiozender?

Hoe start je een eigen radiozender?

Als je luisteraars wilt dan is het verstandig en beter om je radiostation online te starten. Het zal dan dus opereren via het internet. Hierbij kun je je het beste aansluiten bij een server. Door dit te doen zul je niets hoeven te doen om het radiostation te onderhouden en draaiende te houden.

Hoe ontvang ik internet radio?

De internetradio U kunt hem aansluiten op een draadloze router (Wireless), (vaak Wi-fi B-norm of Wi-Fi-G standaard compatibel). Deze router is verbonden met uw thuisnetwerk en computer. Via deze (draadloze) verbinding kan de internetradio toegang krijgen tot de muziekcollectie van de gebruiker op de computer.

Wat is het verschil tussen DAB radio en internet radio?

DAB – Digital Audio Broadcasting – staat voor glasheldere radio zonder ruis. Deze techniek wordt in Nederland ook wel Digital Radio genoemd. Net zoals FM-radio ontvang je DAB+ gewoon uit de ether. De Argon-radio’s gebruiken daarvoor dezelfde uitschuifbare antenne die ook voor FM gebruikt wordt.

Hoe internetradio beluisteren?

Internetradio kun je beluisteren via de browser in je computer, maar ook via verschillende apps op je tablet of smartphone of streaming media spelers.

Heb je internet nodig voor een DAB radio?

Nee, voor het luisteren naar radiostations via DAB+ heb je geen internetverbinding (vast of draadloos) nodig. DAB+ is, net als FM, gratis via de ether te ontvangen via een DAB+ digitale radio met antenne.

Heb je internet nodig voor DAB radio?

Voor het luisteren via DAB+ heb je geen internetverbinding (vast of draadloos) nodig. DAB+ zendt gratis uit in de ether (door de lucht), net als FM en is gratis via de ether te ontvangen via een DAB+ digitale radio met antenne.

Hoe maak je een gratis radio?

Wat doet de applicatie? “Op Radionomy kan iedereen gratis een eigen online radiostation beginnen, voor zijn of haar community. Radionomy betaalt alles en biedt een open content database: radiomakers kunnen dus naar hartenlust muziek, radioshows en nieuwsbulletins in hun eigen radiozender programmeren.

Wat kost een radiostation?

Overzicht tarieven 2022

Categorie Tarief Verdeelsleutel: per
AM/FM/Kortegolf € 669 Opstelplaats <104,9 MHz
€ 164 Opstelplaats FM ≥104,9 MHz
€ 368 Combinatie frequentiekanaal en opstelplaats
€ 610 kW zendvermogen

Hoe werkt een zender en ontvanger?

Communicatie gaat over het uitwisselen van informatie. Bij het uitwisselen van informatie zijn er altijd een Zender en een Ontvanger. De zender zendt de boodschap en de ontvanger ontvangt deze. Bij het schrijven is de schrijver de zender en de lezer de ontvanger.