Hoe rij je naar Polen?

Hoe rij je naar Polen?

De snelste weg is via de Bundesautobahn 2, de Duitse snelweg langs Hannover en Potsdam. De afstand van Amsterdam naar Krakau is ruim 1215 kilometer, een autorit van 11 uur en 30 minuten. Er zijn twee routes mogelijk Je kunt de A2 nemen via Hengelo, Hannover, Potsdam en de Poolse stad Wroclaw.

Hoe lang duurt de reis naar Polen?

Hoe lang duurt de vlucht van Nederland naar Polen? De gemiddelde vlucht van Nederland naar Warschau (hoofdstad van Polen), duurt 1 uur en 50 minuten.

Heb je een vignet nodig in Polen?

Voor alle voertuigen en combinaties met een toegestane maximummassa (te vinden op het kentekenbewijs of op de site van de RDW ovi.rdw.nl) van meer dan 3500 kg is elektronisch tol betalen met e-Toll verplicht. Dit geldt ook voor zware campers en voor combinaties van een personenauto en caravan zwaarder dan 3500 kg.

Heb je voor Polen een PCR test nodig?

U kunt naar Polen reizen met uw coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat – DCC) als: u 14 dagen of langer geleden volledig gevaccineerd bent, of; u kunt laten zien dat u hersteld bent van COVID-19 in de laatste 6 maanden, of; u een negatieve PCR- of antigeentest heeft die niet ouder is dan 48 uur bij aankomst.

Kan je naar Polen met de trein?

Met de trein naar Polen, het is dichterbij dan u denkt! In ongeveer 14 uur kunt u al in Warschau zijn. Breng tijdens uw verblijf een bezoek aan historisch Krakau, het indrukwekkende Auschwitz of één van de vele natuurparken. U kunt reizen met Intercity Berlijn naar Berlijn en daar overstappen in Eurocity naar Polen.

Hoe veilig is Polen als vakantieland?

Polen is een erg veilig land, waar u zonder problemen over straat kunt lopen. Toch raden wij u aan om zorgvuldig om te gaan met uw persoonlijke eigendommen als portemonnees, paspoorten, camera’s en sieraden. U bent als toerist herkenbaar en in alle vakantielanden daardoor een potentieel doelwit voor zakkenrollers.

Waar moet je tol betalen in Polen?

Momenteel geldt in Polen de verplichting tol te betalen op 3660 kilometer van het wegennet, waaronder 2525 kilometer autosnelwegen en expreswegen, en 1135 kilometer nationale wegen.