Inhoudsopgave
Hoe retributie aanvechten?
Vermeld in de klacht: de naam, het adres of de zetel van de aansprakelijke persoon, het onderwerp van de betwisting, de plaats waar de wagen een retributie kreeg en een beschrijving van de feiten.
Wat als je zwart reist?
Boetebedrag en adminstratiekosten De boete bij zwartrijden in het openbaar vervoer bedraagt € 50, bovenop de kosten van een treinkaartje. Het boetebedrag van € 50 is een besluit van de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu. Deze boete is gelijk voor alle vormen van openbaar vervoer: bus, tram, metro en trein.
Hoe betaal je HTM boete?
Hoe betaal ik de boete? Betaal de boete direct bij de controleur met een bankpas. Of maak het juiste bedrag binnen 21 dagen over per bank naar: IBAN NL71 INGB 0000 0088 30, ten name van: HTM verhoogd tarief rekening. Vermeld hierbij het nummer van de rit uitrij-kaart.
Wat betekent parkeerretributie?
Een parkeerretributie is een te betalen vergoeding omdat u gebruik hebt gemaakt van een dienst die de stad of gemeente aanbiedt, namelijk een parkeerplaats, zonder te betalen. Het gaat hier om een vorm van ‘zwartparkeren’. Parkeerretributies worden enkel uitgeschreven door gemeenschapswachten-vaststellers.
Wat als ik parkeerboete niet betaal?
Concreet zullen mensen die hun boete niet betalen, niet meer voor de politierechtbank hoeven te verschijnen. Het parket zal zelf een zogenaamd “bevel tot betaling” kunnen uitschrijven. Als een overtreder ook daar niet op ingaat, zal Financiën het geld kunnen opeisen.
Je retributie betwisten kan je doen in een parkeershop (zoek best even op de website van jouw stad of gemeente waar je die shop kan vinden) ofwel doe je dat online. Er staat op je retributieticket een website waar je meteen kan zien waar je klacht kan indienen.
Heb ik een parkeerboete gehad?
Als u het kenteken van de auto en het aanslagnummer invult, kunt u online de details van de parkeerbon inzien. Via Mijn Belastingen kunt u met DigiD, of als het kenteken op naam van een bedrijf staat met e-Herkenning, uw parkeerbonnen van de laatste zes maanden inzien.