Hoe plant je Groeipapier?
Je pakt je groeipapier en legt het op de aarde in de pot. Als je papier groter is dan de pot, maakt het niet uit als het over elkaar heen komt te liggen. Vervolgens strooi je een klein laagje grond (een halve centimeter is genoeg) over het papier en druk je het zachtjes aan.
Wat moet je doen met Groeipapier?
Dek het groeipapier af met ongeveer 1 tot 1,5 cm potgrond. Zo krijgen de zaadjes voldoende voedingstoffen en bescherming om te ontkiemen. Bedek je het papier onder een te dikke laag aarde, dan zullen de zaadjes minder snel ontkiemen. Geef zeker in het begin elke dag wat water, zodat het papier vochtig blijft.
Hoe lang blijft Groeipapier goed?
Houdbaarheid van het groeipapier De zaden zijn minimaal 1,5 jaar houdbaar. Hierna kan de kiemkracht wat afnemen. Dit hoeft overigens niet perse. Ook na 1,5 jaar kun je de kaart dus nog planten.
Wat is Bloeipapier?
Bloeipapier, of ook wel groeipapier of zaadjespapier, is 100% gerecycled papier met bloemzaadjes. Plant de kaart in de tuin, verzorg het goed en binnen een week verschijnen de eerste plantjes.
Hoe groeit de Klaproos?
De klaproos groeit het beste op voedselarme grond. Dit omdat deze plant geen extra verzorging nodig heeft. Deze bloem zie je dan ook veel langs de kant van de weg, op taluds of in de weilanden. De plant kan je ook gemakkelijk zelf in de tuin zaaien, maar hiervoor is wel behandeling van de grond nodig.
Wat is growing paper?
Op groeipapier komt je boodschap tot groei en bloei: duurzaam, verrassend en nét even anders. Van de zaden in ons papier tot het papier zelf, de inkten, de printers en het transport… in alles streven we naar milieuvriendelijke keuzes. Zo maken we de wereld (een beetje) duurzamer en socialer.
Hoe werkt een klaproos?
De zaden van de klaproos behouden onder de grond erg lang hun kiemkracht en ontkiemen als ze, soms na jaren, weer aan de oppervlakte komen. De klaproos is dan ook een echte pioniersplant. Klaproos heeft geen nectarklieren, maar levert hoogwaardig stuifmeel voor bijvoorbeeld de honingbijen.