Hoe meet je schachthoogte van laarzen?

Hoe meet je schachthoogte van laarzen?

De schachthoogte is altijd gemeten vanaf de achterzijde van de laars, je begint aan de bovenkant van de hak en meet dan helemaal door tot aan het hoogste puntje aan de achterzijde van de laars. De hoogte van de hak telt dus niet mee met de totale hoogte van de schacht!

Hoe laarzen opmeten?

Om de juiste lengtemaat van de schacht van de laars te bepalen, meet je de lengte van je kuit. Je meet hierbij zonder schoen de achterkant van je onderbeen gerekend vanaf de hak (grond) tot de knieholte. Hierbij zorg je ervoor dat je been licht gebogen is. Als dubbelcheck kun je zittend de zijkant van je been opmeten.

Wat kun je doen als je schoenen te groot zijn?

Start simpel met sokken Vooral bij te grote laarzen en sneakers zijn sokken een oplossing. Door een dikke sok, of zelfs twee, aan te trekken neem je wat extra ruimte weg. Hierdoor kom je steviger in je schoen te zitten. Ook voor een te grote pumps of sandaal kun je er makkelijk een sok bij pakken.

Wat is een normale schachtwijdte?

Een gemiddelde schachtwijdte is over het algemeen rond de 38 cm. Bij kleinere maten een centimeter smaller, bij grotere maten een centimeter wijder.

Wat is schachthoogte bij laarzen?

De schachthoogte van een laars wordt gemeten door aan de zijkant van de laars de hoogte te meten exclusief de hak. Je meet de hoogte van de laars vanaf het punt waar de hiel van de schoen de hak raakt.

Wat is je Kuitmaat?

De kuitmaat kunt u als volgt opmeten: Pak een meetlint en zet uw voet plat op de grond. Wikkel het lint om het dikste gedeelte van uw kuit (let er op dat u geen ruimte overlaat) en meet tot op de dichtstbijzijnde centimeter de omtrek van je kuit. Het is de moeite waard om beide kuiten op te meten.

Wat is de Kuitwijdte?

De schachtwijdte is de grootst meetbare omtrek rondom de schacht van de laars. Waar de grootste omtrek zich bevindt, hangt van de laars af. Zo is het breedste gedeelte bij korte laarzen vaak de bovenkant van de schacht. Bij lange laarzen is dit vaak het gedeelte bij uw kuit.