Hoe maak je een Shapefile?

Hoe maak je een Shapefile?

Aanmaken van een nieuwe shapefile

 1. Aanmaken van een nieuwe shapefile.
 2. Ga via de tab Kaartlagen > naar Laag maken > Nieuwe shapefile-laag…
 3. Het venster Nieuwe shape-laag verschijnt. Vul de gegevens in die je nodig hebt.

Hoe open je een Shapefile?

Programma’s die het bestand SHP openen

 1. AutoCAD. 3D Studio Max. CorelCAD. ArcGIS for Desktop Basic (ArcView) MapViewer. FME DESKTOP. Total GIS Converter.
 2. CorelCAD.

Hoe maak je een kaart in Qgis?

Teken, met de linker muisknop ingedrukt, een rechthoek in de rechter bovenhoek van het kaartvenster. Klik, in het paneel aan de rechterkant, op de tab Item-eigenschappen en vergroot het gedeelte Mappen doorzoeken en selecteer de afbeelding van de Noordpijl die u wilt.

Wat is een Vectorlaag Qgis?

Virtuele lagen zijn een speciaal soort vectorlaag. Zij stellen u in staat om een laag te definiëren als resultaat van een SQL-query voor elk aantal andere vectorlagen die QGIS in staat is te openen. Virtuele lagen bevatten zelf geen gegevens en kunnen worden gezien als weergaven voor andere lagen.

Wat is een SHX bestand?

De SHX bestandsextensie is ontwikkeld door Autodesk en is opgenomen onder de AutoCAD Compiled soort Shape File en gecategoriseerd als een CAD-bestand. Bestanden die door de AutoCAD-software in 2D en 3D engineering en design toepassing worden samengesteld vorm bestanden.

Hoe teken je in Qgis?

Start het digitaliseren door te klikken op een punt ergens langs de rand van het veld. Plaats meer punten door te klikken verder langs de rand, totdat de vorm die u tekent het veld volledig bedekt. Klik met rechts na het plaatsen van uw laatste punt om het tekenen van de polygoon te voltooien.

Hoe open ik een DBF file?

Programma’s die het bestand DBF openen

 1. Microsoft Access.
 2. Microsoft Excel.
 3. Visual FoxPro.
 4. Microsoft Works.
 5. OpenOffice.org.
 6. DBF Viewer.
 7. DBF Manager.
 8. DBF Viewer Plus.

Wat is een Prj bestand?

wat een . prj bestand? De PRJ bestandsextensie wordt gebruikt voor bestanden die worden gebruikt door meerdere programma’s om projectgegevens en instellingen op te slaan aan te geven. Dergelijke bestanden kunnen ook verwijzen naar andere bestanden of projecten.