Hoe maak ik een Hyperlink naar een document?

Hoe maak ik een Hyperlink naar een document?

Druk op Ctrl+K. U kunt ook met de rechtermuisknop op de tekst of afbeelding klikken en op Koppeling klikken in het snelmenu. Klik onder Koppelen naar op Bestaand bestand of bestaande webpagina. Klik in het vak Zoeken in op de pijl-omlaag, zoek het bestand waarnaar u een koppeling wilt maken en selecteer dit bestand.

Hoe maak je een Hyperlink in Outlook?

Een hyperlink invoegen

 1. Plaats de cursor in de hoofdtekst van het bericht op de plaats waar u een koppeling wilt toevoegen.
 2. Klik op het tabblad Bericht op Hyperlink.
 3. Typ in het vak Koppeling het adres van de koppeling.
 4. Typ in het vak Tekst de tekst die u wilt weergeven in het bericht.

Hoe verwijder je hyperlinks in word?

Als u Word, Outlook of Excel 2010 of hoger gebruikt, kunt u alle hyperlinks in een bestand verwijderen met een sneltoets. In Word en Outlook: Druk op Ctrl+A om alle tekst te selecteren. Druk op Ctrl+Shift+F9.

Hoe wijzigen een hyperlink?

Hoe de naam van een hyperlink wijzigen: Embedding hyperlinks biedt gemakkelijke toegang tot webpagina’s en andere delen van het document . Hyperlinks naar specifieke webpagina’s bevatten een specifieke URL , Markeer de tekst in het veld naast ‘ tekst naar geven ” en typ de gewenste naam voor de hyperlink .

Hoe maak je een hyperlink in een Office-document?

De snelste manier om een eenvoudige hyperlink in een Office-document te maken, is door op Enter of de spatiebalk te drukken nadat u het adres van een bestaande webpagina hebt getypt, zoals http://www.contoso.com. Het adres wordt automatisch omgezet in een koppeling.

Hoe krijg ik een hyperlink naar een andere plek in het bestand?

Hyperlink naar een andere plek in het bestand 1 Selecteer cel A8. 2 Klik op het tabblad Invoegenweer op Koppeling. Het dialoogvenster ‘Hyperlink invoegen’ verschijnt. 3 Klik op “Plaats in dit document” onder Koppelen aan. 4 Typ de weer te geven tekst, de celverwijzing en klik op OK.

Hoe maak ik een hyperlink naar een document?

Hoe maak ik een hyperlink naar een document?

Druk op Ctrl+K. U kunt ook met de rechtermuisknop op de tekst of afbeelding klikken en op Koppeling klikken in het snelmenu. Klik onder Koppelen naar op Bestaand bestand of bestaande webpagina. Klik in het vak Zoeken in op de pijl-omlaag, zoek het bestand waarnaar u een koppeling wilt maken en selecteer dit bestand.

Hoe maak je een kruisverwijzing in Word?

De kruisverwijzing invoegen Klik op het tabblad Invoegen op Kruisverwijzing. Klik in het vak Verwijzingstype op de vervolgkeuzelijst om het item te kiezen waarnaar u een koppeling wilt maken. De lijst met beschikbare items is afhankelijk van het type item (kop, paginanummer enzovoort) waarnaar u een koppeling maakt.

Hoe maak je een link in Gmail?

Klik en sleep de cursor over het gedeelte van de tekst dat een hyperlink moet worden. Hierdoor wordt de tekst geselecteerd. Klik op het icoontje ‘Insert Link’. Het is het symbooltje van een kettinkje onderaan de pagina.

Hoe verwijzen naar bijlage word?

Hoe verwijs je naar de bijlagen? Het is belangrijk dat je in de hoofdtekst minimaal een keer verwijst naar elke bijlage. Dit kan op twee manieren: door de bijlage tussen haakjes te noemen of door naar de bijlage te verwijzen in de lopende tekst. Verwijzen naar een specifiek onderdeel van een bijlage kan ook.

Hoe maak je verwijzingen in Word?

Een bibliografie, bronvermeldingen en verwijzingen maken

 1. Plaats de cursor aan het einde van de tekst die u wilt citeren.
 2. Ga naar Verwijzingen > Stijl en kies een bronvermeldingsstijl.
 3. Selecteer Bronvermelding invoegen.
 4. Kies Nieuwe bron toevoegen en vul de informatie over de bron in.

Kan geen link openen in mail?

Los dat zo op:

 • Klik op de Startknop.
 • Klik op het pictogram ‘Instellingen’. Dat is het pictogram van een tandwiel.
 • Klik op Apps > Standaard-apps.
 • Een overzicht met de ingestelde standaardprogramma’s opent. Kijk wat er staat onder ‘Webbrowser’.
 • Sluit het venster met een klik op het kruisje rechtsboven.

Wat is een mailto koppeling?

Een retour-e-mailbericht toevoegen (mailto:) koppeling in een bericht. U kunt een koppeling naar retour-e-mail opnemen in de hoofdpost van uw e-mailberichten. Wanneer er op de koppeling wordt geklikt, wordt een leeg bericht geopend dat al is geadresseerd aan een persoon, bedrijf of een bestemming die u kiest.

Hoe mailto link maken?

Klik in de rich text werkbalk op hetlink InInvoegenlink icoon. Klik in het pop-upvenster op het vervolgkeuzemenu Link naar en selecteer E-mailadres. Voer uw mailto link in, te beginnen met het e-mailadres. Leer hoe u een onderwerpregel en e-mailtekst aan een mailto link toevoegt.

Hoe maak je van een bestand een URL?

Ga in de desktop software naar het tabblad Terugzetten. Selecteer de computer en de map waarin het bestand is opgeslagen. Klik op URL ophalen link aan de rechterkant van de bestandsnaam. Kopieer de URL in het nieuwe venster met de knop URL kopiëren.